Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Διοικητικοί Δικαστές: Ζητούν επιπλέον μέτρα για τον κοροναϊό – αντιδράσεις και από τους δικαστικούς υπαλλήλους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διοικητικοί Δικαστές: Ζητούν επιπλέον μέτρα για τον κοροναϊό – αντιδράσεις και από τους δικαστικούς υπαλλήλους

Επιπλέον μέτρα για τον κοροναϊό ζητά η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, καθότι δεν θεωρεί επαρκή τα μέτρα που ελήφθησαν μέσω της χθεσινής ΚΥΑ των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης, όσον αφορά τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας. Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, σύμφωνα με νέα επιστολή της σήμερα προς τους συναρμόδιους υπουργούς ζητά εκ νέου συμπλήρωση της χθεσινής υπουργικής απόφασης, καθώς όπως υποστηρίζει «αφήνεται ανέπαφο το μείζον, το οποίο είναι η προσέλευση δικηγόρων και κοινού στις γραμματείες». Κι αυτό γιατί «δεν αναστέλλονται οι προθεσμίες που τίθενται από το νόμο ή έχουν τεθεί από το δικαστήριο για την κατάθεση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων, σχετικών εγγράφων, νομιμοποιητικών στοιχείων και υπομνημάτων».

Έτσι τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών ζητούν «εκ νέου να αποφασιστεί το παραπάνω μέτρο, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσώπων που θα μεταβαίνουν στις γραμματείες κατά το χρόνο της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, οι δε τελευταίες να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας».

την ίδια στιγμή η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Γραμματείας Διοικητικών Δικαστηρίων, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, θεωρεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν μέσω της χθεσινής ΚΥΑ των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης, όσον αφορά τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση. “Τι νόημα έχει να μην γίνονται οι δίκες, αλλά να μπορούν οι διάδικοι να προσέρχονται να καταθέτουν έγγραφα και να αφήνεται ελεύθερη η πρόσβαση στο δικηγόρων και κοινού στις γραμματείες;” αναρωτιέται η Ένωση σε έγγραφό της προς τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης.

Το νέο αίτημα της Ένωσης ΔΔ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ