Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Διορισμούς στο δημόσιο έταζε οδηγός του Δήμου Αμαρουσίου – Θα τιμωρηθεί είπε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διορισμούς στο δημόσιο έταζε οδηγός του Δήμου Αμαρουσίου – Θα τιμωρηθεί είπε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος

Με μία δικογραφία στην… πλάτη του για απάτη βρέθηκε στον Εισαγγελέα οδηγός του δημάρχου Αμαρουσίου, ο οποίος υποσχόταν έναντι αμοιβής διορισμό σε θέση του Δημοσίου.

Πρόκειται όπως ανέφερε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 ο δήμαρχος της πόλης Θεόδωρος Αμπατζόγλου για μόνιμο δημοτικό υπάλληλο στα καθήκοντα του οποίου ήταν και οι μετακινήσεις του εκάστοτε δημάρχου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αμπατζόγλου, ο δήμος αναμένει επίσημη ενημέρωση των Αρχών που διενεργούν τις έρευνες προκειμένου στη συνέχεια να ενεργοποιηθούν και οι ποινές που ορίζονται από τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο οδηγός φέρεται πως έλεγε ότι διέθετε υψηλές γνωριμίες από το χώρο της πολιτικής, οι οποίες θα μπορούσαν να μεσολαβήσουν για την τοποθέτησή τους σε κάποια δημόσια θέση.

Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο κ. Αμπατζόγλου οι πρώτες πληροφορίες λένε πως έταζε διορισμούς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και όχι στο δήμο Αμαρουσίου και μάλιστα στην περίπτωση που οδήγησε στην αποκάλυψη της απάτης είχε τάξει 3 διορισμούς μελών μίας οικογένειας.

«Δεν υπάρχει τρόπος μόνιμου διορισμού στο Δημόσιο με τέτοιους τρόπους» τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, λέγοντας πως αυτό γίνεται μόνο μέσω ΑΣΕΠ και καλώντας τους πολίτες να πιστεύουν σε ανάλογες υποσχέσεις.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό, η ενεργοποίηση των αστυνομικών αρχών ξεκίνησε μετά από καταγγελία πολίτη, στον οποίο ο 37χρονος οδηγός είχε υποσχεθεί διορισμό και του είχε καταβάλλει 10.000 ευρώ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Όταν όμως διαπίστωσε πως ο διορισμός αργούσε, προσέφυγε στην αστυνομία.

Μετά την καταγγελία του, κλείστηκε ραντεβού του «διοριζόμενου» με τον οδηγό, προκειμένου να του δώσει κάποιο ποσό που εκκρεμούσε. Το ποσό των 2.500 ευρώ ήταν προσημειωμένο κι έτσι οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού. Τώρα σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγού δικογραφία που διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και εκκρεμεί η απόφαση για το μέλλον του.

Δείτε το βίντεο εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ