Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Δωδεκάνησα: Εκδικάζονται τρεις υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών

Στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι των τριών υποθέσεων που έχουν σοκάρει τις τοπικές κοινωνίες τα ελληνικά νησιά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δωδεκάνησα: Εκδικάζονται τρεις υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών freepik

Τρεις υποθέσεις που αφορούν σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών θα απασχολήσουν τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια τον Νοέμβριο του 2022.

Για την 7η Νοεμβρίου 2022 προσδιορίστηκε ειδικότερα από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό υπόθεσης, με κατηγορούμενο για αποπλάνηση ανηλίκου, έναν Καλύμνιο ψαρά, που καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, ερήμην.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για το ό,τι στην Κάλυμνο την 19η Ιανουαρίου 2012 ενήργησε ασελγείς πράξεις με πρόσωπο νεότερο των 14 ετών και συγκεκριμένα στην οικία συγγενικού του προσώπου, της γιαγιάς του, στην ενορία Υπαπαντής Καλύμνου.

Συνευρέθηκε ειδικότερα ερωτικά με ανήλικη, προσβάλλοντας έτσι σοβαρά το κοινό αίσθημα της αιδούς και των ηθών, καθώς και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας και ικανοποιώντας τη διέγερση της γενετήσιας ορμής του.

Ο κατηγορούμενος είναι επαγγελματίας αλιεύς και κατοικεί στην Κάλυμνο. Η ανήλικη ήταν μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, κάτοικος Καλύμνου.

Σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών

freepik

Την επιμέλεια της ανήλικης είχε η μητέρα της, η οποία γνωριζόταν με τον κατηγορούμενο και με τον οποίο διατηρούσαν φιλική σχέση καθότι ο δεύτερος την επισκεπτόταν αρκετές φορές στο σπίτι της.

Η ανήλικη γνωρίστηκε προσωπικά με τον κατηγορούμενο μέσω εξαδέλφου της και έτσι ξεκίνησε μια διαδικασία προσέγγισής της, μέσω ανταλλαγής τηλεφωνικών μηνυμάτων (κινητό τηλέφωνο).

Ο κατηγορούμενος φέρεται να της απηύθυνε γλυκές φράσεις και όμορφα λόγια, αποκαλώντας την «γυναικάκι μου» και ισχυριζόταν ότι την αγαπούσε και γενικότερα της συμπεριφερόταν με ευγενικό και λίαν ευπροσήγορο τρόπο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ανήλικη, κολακευμένη, παρασύρθηκε από την παρουσία και το ενδιαφέρον που της έδειξε ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα και αποκορύφωμα την ολοκλήρωση αυτής της προσέγγισης δια της σεξουαλικής συνευρέσεως.

Η ανήλικη στην κατάθεσή της δήλωσε ότι γοητεύτηκε από το πρόσωπο του κατηγορουμένου και για αυτό συναίνεσε η ίδια στο ερωτικό συναπάντημα, το οποίο συνέβη στις 19 Ιανουαρίου 2012 στην οικία της γιαγιάς του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ενώπιον του Ανακριτή της Κω, αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι αυτή ενορχηστρώθηκε από τη μητέρα της ανήλικης η οποία διεκδικούσε ερωτικά αυτόν, ο οποίος όμως αντιστεκόταν σθεναρώς.

Αδιάψευστο βέβαια στοιχείο του καταμαρτυρούμενου γεγονότος είναι η ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης λίγες μέρες μετά το συμβάν, η οποία πιστοποιεί τη διακόρευση του παρθενικού υμένος της, όπερ μαρτυρεί επισυμβαίνουσα σωματική συνουσία.

Ο πρόεδρος της έδρας στην πρωτόδικη δίκη τόνισε ότι η απουσία του κατηγορούμενου από την δίκη αποτελεί ένδειξη ότι είτε είναι αδιάφορος, είτε ομολογεί τις πράξεις που του αποδίδονται.

Ιστιοφόρο που μετέφερε 700 κιλά χασίς

freepik

Παρενόχληση σε ξενοδοχείο

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα εξεταστεί υπόθεση με κατηγορούμενο για απόπειρα αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη έναν Πακιστανό, κάτοικο της Κω,

Ο κατηγορούμενος εργαζόταν από τον Μάιο του έτους 2018 σε ξενοδοχείο στην Κέφαλο, έχοντας ως αντικείμενο εργασίας την αποκομιδή των άπλυτων λινών που συνέλεγαν οι καμαριέρες από τα δωμάτια του ξενοδοχείου και τη μεταφορά και εναπόθεση των καθαρών σε ορισμένους από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου χώρους, χωρίς να έχει πρόσβαση στα δωμάτια.

Η εργασία του δε, επεκτεινόταν σε όλα τα κτήρια του εν λόγω ξενοδοχειακού συγκροτήματος, σε κάθε όροφο των οποίων υπάρχει ένας χώρος όπου οι καμαριέρες ταξινομούν τα λινά τους.

Στη συγκεκριμένη δε, θέση απασχολούνταν συνολικά τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι δούλευαν έκαστος πέντε ημέρες την εβδομάδα, ενδεδυμένοι κατά την ώρα της εργασίας τους με ένα μαύρο παντελόνι και μία λευκή κοντομάνικη μπλούζα.

Η ανήλικη δεκάχρονη τουρίστρια, βρισκόταν για διακοπές στην Ελλάδα με την οικογένειά της από τις 2 Ιουλίου 2018, διαμένοντας στο ξενοδοχείο.

Στις 18 Ιουλίου 2018 και περί ώρα 15.00 αφού συνέφαγε με τους γονείς της στο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, θέλησε να ανέλθει μόνη της με τον ανελκυστήρα από τον πρώτο όροφο στον τρίτο όροφο και κατόπιν να συναντήσει τους γονείς της στο ισόγειο, όπου βρίσκονταν οι πισίνες του ξενοδοχείου.

12χρονη από Κολωνό

freepik

Όταν ο ανελκυστήρας έφτασε στον τρίτο όροφο εισήλθε εντός αυτού ο κατηγορούμενος, αφήνοντας έξω από τον ανελκυστήρα το μεταλλικό καλάθι με τα άπλυτα λινά που μετέφερε εκείνη τη στιγμή.

Εν συνεχεία, απευθυνόμενος στην ανήλικη, η οποία είχε ήδη πατήσει το κομβίο του ισογείου, της είπε στα αγγλικά ότι είναι όμορφη και τη ρώτησε από πού είναι, και ακολούθως της χάιδεψε το μάγουλο, με το άλλο του χέρι της τσίμπησε το άλλο μάγουλο και κατόπιν την τράβηξε προς το πρόσωπό του για να τη φιλήσει, με σκοπό να διεγείρει και να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή και επιθυμία του.

Ωστόσο, η ανήλικη κατόρθωσε να τον απωθήσει και να πατήσει αμέσως το κομβίο για τον δεύτερο όροφο, όπου ο ανελκυστήρας σταμάτησε και αυτή εξήλθε τρέχοντας για να συναντήσει τους γονείς της.

Κατόπιν αναφοράς στον πατέρα της του ως άνω συμβάντος, αυτός ζήτησε να ειδοποιήσουν τον διευθυντή του ξενοδοχείου, στον οποίο μετέφερε όσα του είπε η ανήλικη κόρη του, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι ο δράστης ήταν ο υπάλληλος που μεταφέρει τα άπλυτα λινά σε τσάντες.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου από την αναφορά του πατέρα, σε συνδυασμό με την περιγραφή της ιδίας της ανήλικης ενώπιον του, η οποία του ανέφερε ότι πρόκειται για έναν σκουρόχρωμο άντρα, ο οποίος φορούσε μία λευκή μπλούζα και ένα μαύρο παντελόνι, ήταν πλέον πεπεισμένος ότι η περιγραφή αφορούσε στον κατηγορούμενο, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι εκ των δύο άλλων υπαλλήλων με το ίδιο αντικείμενο εργασίας, ο ένας είχε ήδη αποχωρήσει, διότι είχε διακεκομμένο ωράριο, και ο άλλος ήταν σε υπηρεσία δωματίου.

Σημειωτέον δε, ότι προτού ο διευθυντής του ξενοδοχείου τηλεφωνικώς ζητήσει να ειδοποιηθεί ο κατηγορούμενος για να προσέλθει ενώπιον του σε υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου, όπου παρευρίσκονταν η ανήλικη, οι γονείς, ο παππούς και η γιαγιά της, υπέδειξε στην ανήλικη και ένα ακόμη άτομο, βοηθό καμαριέρας, ομοίως πακιστανικής καταγωγής, όπως ο κατηγορούμενος, ο οποίος όμως φορούσε γκρι κοντομάνικη μπλούζα.

Η ανήλικη κατηγορηματικά αρνήθηκε ότι ήταν αυτός ο δράστης, οπότε πλέον ο διευθυντής τηλεφωνικώς ζήτησε από την προϊσταμένη ορόφων στην οποία υπαγόταν ο κατηγορούμενος να τον ειδοποιήσει να προσέλθει ενώπιον του, χωρίς να του αναφέρει το λόγο. Παράλληλα δε, ενημέρωσε την ασφάλεια του ξενοδοχείου να μην του επιτρέψουν να φύγει.

Σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών

FREEPIK

Όταν ο κατηγορούμενος προσήλθε ενώπιον του διευθυντή του ξενοδοχείου, της ανήλικης, των γονέων, του παππού και της γιαγιάς της, η ανήλικη ανεπιφύλακτα τον αναγνώρισε ως τον δράστη, ακολούθως δε, ο διευθυντής του ξενοδοχείου ειδοποίησε την ασφάλεια του ξενοδοχείου για να τον κρατήσουν για λίγο στην είσοδο και το οικείο αστυνομικό τμήμα, αστυνομικοί του οποίου προσήλθαν εντός είκοσι λεπτών περίπου και τον συνέλαβαν πάραυτα.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος, τόσο κατά την αστυνομική προανάκριση όσο και κατά την κυρία ανάκριση, αρνήθηκε την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται.

Ειδικότερα δε, ενώπιον του κ. Ανακριτή Κω υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε πριν από την καταγγελία είχε ξαναδεί την ανήλικη στο ξενοδοχείο, ότι την ώρα του συμβάντος βρισκόταν σε άλλο κτήριο και ότι δεν μιλάει ούτε αγγλικά ούτε γερμανικά.

Κατηγορίες σε βάρος 32χρονου στην Κω

Η δεύτερη υπόθεση που θα απασχολήσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου αφορά έναν υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 32 ετών, κατηγορούμενο για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση.

Στις 25 Ιουνίου 2019 καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Κω από μια 13χρονη και τους οικείους της ότι ο κατηγορούμενος από τον μήνα Μάιο 2019 έχει συνάψει ερωτική σχέση με την ανήλικη και έχουν έρθει σε ολοκληρωμένη σεξουαλική κατά φύση επαφή τουλάχιστον δύο φορές.

Η ανήλικη με σαφήνεια περιέγραψε την ερωτική της σχέση με τον κατηγορούμενο και την ψυχική ένταση που της δημιούργησε η ιστορία αυτή.

Αφορμή δε, για την αποκάλυψη της ερωτικής της σχέσης στην μητέρα της, τον Ιούνιο, όταν και προσήλθαν για την καταγγελία, υπήρξαν κάποια συμπτώματα που είχε και φοβήθηκε την πιθανότητα εγκυμοσύνης. Έτσι τα αποκάλυψε όλα στην μητέρα της και άμεσα κατήγγειλαν το περιστατικό.

Ο κατηγορούμενος, υπήρξε γείτονας της ανήλικης, η οποία ζούσε μόνο με την μητέρα της, η οποία είχε έλθει για εποχική εργασία στην Κω. Προσέγγισε την ανήλικη καιρό πριν την σύναψη της ερωτικής σχέσης και ζητούσε την σύναψή της και την επιθυμία για ερωτική συνεύρεση, δηλώνοντας συνάμα ότι επιθυμεί να την παντρευτεί, ενώ γνώριζε πολύ καλά την ηλικία της.

Άλλωστε και ο ίδιος απολογούμενος, δεν αρνείται την πράξη του, ούτε βέβαια αρνείται το γεγονός ότι ήταν ενήμερος για την ανηλικότητα του παιδιού. Προέκυψε ότι η ανήλικη συνήψε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, κατόπιν προτροπής του και είχαν ολοκληρωμένη ερωτική επαφή τουλάχιστον δύο φορές, χωρίς εφαρμογή μεθόδων αντισύλληψης, όπως περιγράφει η ίδια η ανήλικη, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου- Ιουνίου 2019, η οποία ελάμβανε χώρα στο διαμέρισμα που διαβιούσε ο κατηγορούμενος.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ