Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Δολοφονία Άλκη Καμπανού-Αλ. Κούγιας: Νέα πυρά για την επιλογή του ΜΟΔ Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή της δίκης

Ορίστηκε να ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου 2023. Ο συνήγορος της οικογένειας είχε ζητήσει να διεξαχθεί σε άλλο Δικαστήριο της Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την απόρριψη του αιτήματος για την Αθήνα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Άλκη Καμπανού-Αλ. Κούγιας: Νέα πυρά για την επιλογή του ΜΟΔ Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή της δίκης eurokinissi

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται για άλλη μία φορά ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, μετά την ανακοίνωση πως η δίκη θα διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Δολοφονία Άλκη

EUROKINISSI

Μετά την απόρριψη του αιτήματος η δίκη να γίνει στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας, ο κ. Κούγιας αναφέρει πως δεν έγινε δεκτό ούτε το αίτημα να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον σε κάποιο άλλο Δικαστήριο – όπως της Βέροιας, της Χαλκιδικής ή των Γιαννιτσών, στα οποία παρέπεμπε σε προηγούμενη ανακοίνωσή του – αλλά επελέγη αυτό της Θεσσαλονίκης.

«Παρά την υποβολή του αιτήματος της οικογένειας Καμπανού στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, να ορισθεί για λόγους ασφαλείας της οικογενείας τους, των μαρτύρων και των ενόρκων ως τόπος εκδικάσεως της δίκης για την ανθρωποκτονία του αείμνηστου Άλκη οποιοδήποτε άλλο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εκτός αυτού της Θεσσαλονίκης, ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης όρισε ως αρμόδιο Δικαστήριο για την εκδίκαση αυτής της τραγικής υποθέσεως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης» σημειώνει ο Αλέξης Κούγιας και προσθέτει: «Η οικογένεια και το δικηγορικό μας γραφείο ευχόμεθα να γίνει μια δίκαιη δίκη».

Δολοφονία Άλκη

eurokinissi

Δολοφονία Άλκη: Στις 18 Ιανουαρίου 2023 η δίκη

Όπως έγραψε το dikastiko.gr η δίκη θα διεξαχθεί λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονική επίθεση (1/2/2022), με οπαδικά χαρακτηριστικά.

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, με κατηγορούμενους δώδεκα νεαρούς- όλοι ήδη προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές-, προσδιορίστηκε να γίνει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, στις 18 Ιανουαρίου 2023.

Μετά την απόρριψη, από τον Άρειο Πάγο, τού αιτήματος που είχε υποβάλει η οικογένεια του 19χρονου να διεξαχθεί το δικαστήριο για λόγους ασφαλείας στην Αθήνα, η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προέβη στον προσδιορισμό της δίκης όπως μετέδωσε το ΑΠΕ. Η δίκη θα διεξαχθεί λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονική επίθεση (1/2/2022), με οπαδικά χαρακτηριστικά.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του 19χρονου) και σε απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του), από κοινού, όπως επίσης για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Δολοφονία Άλκη

ANT1

Επιπλέον, ένας εξ αυτών κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού- φίλου του δολοφονηθέντος, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ