Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Δολοφονία Άλκη: Τι έδειξαν οι εξετάσεις DNA – Τα ίχνη που βρέθηκαν στο δρεπάνι – ΒΙΝΤΕΟ

Οι έρευνες για τον εντοπισμό DNA, βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να είναι κρίσιμες για την υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Άλκη: Τι έδειξαν οι εξετάσεις DNA – Τα ίχνη που βρέθηκαν στο δρεπάνι – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από οπαδούς ομάδας. Στο φως ήρθαν τα ευρήματα των εξετάσεων DNA που είναι πολύ σημαντικά για την εξιχνίαση της υπόθεσης του 19χρονου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δείγματα γενετικού υλικού του αδικοχαμένου Άλκη βρέθηκαν στη λεπίδα του δρεπανιού όσο και στο κόμβιο αναδίπλωσης του.

Βρέθηκαν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, σκουρόχρωμες κηλίδες DNA στο πατάκι του τρίτου αυτοκινήτου, του γκρι πόλο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό DNA, βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να είναι κρίσιμες για την υπόθεση.

Δολοφονία Άλκη: Τι έδειξε ο έλεγχος στο δρεπάνι

Σύμφωνα με το «Ράδιο Θεσσαλονίκη», τα πειστήρια που εξετάστηκαν ήταν ίχνη αίματος από την λεπίδα του δρεπανιού και της λαβής καθώς και δείγμα από το κουμπί αναδίπλωσης της λαβίδας μήκους 23 εκατοστών.

Συγκρίθηκαν με το αίμα του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη Καμπανού και το DNA των άλλων δύο θυμάτων της επίθεσης καθώς και του πρώτου συλληφθέντα. Υπενθυμίζεται ότι τα δείγματα συνελέχθησαν πριν τις υπόλοιπες συλλήψεις και την εξιχνίαση της υπόθεσης. Έχουν παρθεί και άλλα δείγματα DNA από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους τα οποία ακόμη εξετάζονται.

Τα δείγματα υπεβλήθησαν σε διαδικασία απομόνωσης και ποσοτικοποίησης γενετικού υλικού (πυρηνικού DNA) το οποίο στη συνέχεια εξετάστηκε με τη μέθοδο προσδιορισμού τύπου αυτοσωμικών STR.

Τι έδειξε το DNA

Από την ανάλυση στην λεπίδα του δρεπανιού και στο κουμπί αναδίπλωσης της λεπίδας βρέθηκε DNA του 19χρονου Άλκη. Το δρεπάνι βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας δίπλα στις λίμνες αίματος που προκάλεσαν τα φονικά χτυπήματα.

Από την μονωτική ταινία της λαβής του δρεπανιού βρέθηκε DNA που ανήκει σε ένα από τα θύματα της επίθεσης. Εκτιμάται ότι το θύμα είτε πάνω στην πάλη άγγιξε το δρεπάνι είτε μετά την επίθεση που δέχτηκε φροντίζοντας τον φίλο του που αιμορραγούσε πέταξε το δρεπάνι στην γωνιά που βρέθηκε.

Δολοφονία Άλκη

eurokinissi

Τα δείγματα από το ΙΧ

Παράλληλα στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάστηκαν τα νύχια του δολοφονημένου 19χρονου, καθώς και τα ίχνη αίματος τόσο στην πόρτα του συνοδηγού όσο και στα πατάκια του συνοδηγού και των πίσω θέσεων του λευκού Citroen του 23χρονου Αλβανού.

Από την ανάλυση DNA των νυχιών βρέθηκε μόνο αυτό του 19χρονου Άλκη. Από τα ίχνη αίματος στην χειρολαβή του αυτοκινήτου ανήκει σε άγνωστο για την ώρα άνδρα. Με την εξέταση του DNA και των υπολοίπων κατηγορούμενων αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση.

Αντίστοιχα και στα πατάκια του αυτοκινήτου υπάρχει DNA άνω του ενός ατόμου που κι αυτά αναμένεται να ταυτοποιηθούν με τα νεότερα δείγματα.

Σε αυτά τα δείγματα δεν βρέθηκε το DNA του 23χρονου, του πρώτου συλληφθέντα για την υπόθεση που οδήγησε στην εξιχνίαση και των υπολοίπων συμμετεχόντων.

Δολοφονία Άλκη: Έρευνες για τον 12ο εμπλεκόμενο

Παράλληλα οι Αρχές εστιάζουν στον εντοπισμό του 12ου φερόμενου ως εμπλεκόμενου στη δολοφονία, οδηγό του 3ου αυτοκινήτου, ο οποίος αναφέρεται ως «μεγαλύτερος» είτε αυτό σημαίνει σε ιεραρχία είτε σε ηλικία.

Τέλος , ο κύκλος των καταθέσεων κλείνει την Δευτέρα με τον 20χρονο κατηγορούμενο που κατέφυγε στην Αλβανία και αργότερα παραδόθηκε στις αρχές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ