Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Δολοφονία Άλκη: Βούλευμα-καταπέλτης κατά των 12 κατηγορούμενων – Παρατείνεται η φυλάκισή τους – ΒΙΝΤΕΟ

Θα δικαστούν σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σύμφωνα με όσα ορίζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Το αίτημα της οικογένειας για διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Άλκη: Βούλευμα-καταπέλτης κατά των 12 κατηγορούμενων – Παρατείνεται η φυλάκισή τους – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Με ένα βούλευμα-καταπέλτη το Συμβούλιο Πλημμειολοδικών Θεσσαλονίκης καθορίζει πως οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπάνου θα παραμείνουν στη φυλακή για άλλους έξι μήνες – η προφυλάκισή τους έληγε μέσα στον Αύγουστο – ενώ παράλληλα έκανε δεκτό και το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για διενέργεια της δίκης σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αποφάσισε, με βούλευμά του, την παράταση του χρόνου κράτησης των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του φιλάθλου του Αρη, Άλκη Καμπανού.

Μέσα στον Αύγουστο έληγε το εξάμηνο της προσωρινής τους κράτησης, το συμβούλιο αποφάσισε να την παρατείνει για έξι ακόμα μήνες και μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή από κοινού, έκαναν δολοφονική επίθεση που:

  • είχε σαφή αθλητική αναφορά και υπόβαθρο
  • έγινε σε τόπο και χρόνο που δεν συνδέονται με αθλητική εκδήλωση
  • χρησιμοποιήθηκαν όπλα ικανά να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή (να θυμίσουμε πως οι δράστες είχαν μαζί τους δρεπάνι μαχαίρια και μεταλλικούς σωλήνες

Για τους λόγους αυτούς, οι δικαστές έκριναν πως λόγω της βαρύτητας, της βιαιότητας και της αιτίας που ώθησαν στην πράξη, προκύπτει, αντικοινωνικότητα και σταθερή ροπή των κατηγορουμένων σε διάπραξη και νέων εγκλημάτων στο μέλλον και για αυτό παρέτειναν τον χρόνο κράτησης τους.

Δολοφονία Άλκη

ANT1

Δολοφονία Άλκη: Δεκτή η εισαγγελική πρόταση για δίκη σε ΜΟΔ

Σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη Καμπανό παραπέμπονται να δικαστούν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

  • Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,
  • Ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,
  • Άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Δολοφονία Άλκη

EUROKINISSI

Το αίτημα Κούγια από την πλευρά της οικογένειας

Προ εβδομάδων δια του συνηγόρου της οικογένειας Αλέξη Κούγια, υποβλήθηκε όπως έγραψε το dikastiko.gr στον Άρειο Πάγο αίτημα να γίνει η δίκη στην Αθήνα, καθώς είναι “…υπαρκτός ο κίνδυνος να επηρεαστούν ή να εξαγορασθούν οι ένορκοι”.

Συγκεκριμένα, στο αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο που υπέβαλε μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια η οικογένεια του Άλκη Καμπανού, ζητούσε να εκδικαστεί η υπόθεση για τη δολοφονία στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας.

Δολοφονία Άλκη

EUROKINISSI

Στο γραπτό αίτημά του ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει για τη δολοφονία του Άλκη ότι «η υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο, έχει εξάψει την τοπική κοινωνία, μεγάλο μέρος της οποίας είναι εξαγριωμένο κατά των φερομένων δραστών, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος κατά την εκδίκαση της υποθέσεως στην Εφετειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης να προκληθούν ταραχές  και να διασαλευθεί η δημόσια ασφάλεια και τάξη. Είναι γνωστά τα επεισόδια που διαδραματίζονται μεταξύ των οπαδών των ομάδων ΠΑΟΚ, Άρης και Ηρακλής, καθώς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης οι ομάδες αυτές διατηρούν τους πιο σκληροπυρηνικούς  συνδέσμους και παρατηρούνται τα πιο έντονα επεισόδια μεταξύ αυτών άνευ αφορμής».

Προσθέτει στο γραπτό του σημείωμα ότι «επειδή είναι αναγκαίο να Σας γνωστοποιήσουμε ότι ευρέως συζητείται και διαδίδεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης ότι οι κατηγορούμενοι συνδέονται με μία αδίστακτη ομάδα εγκληματικών οπαδών του ΠΑΟΚ,  οι οποίοι διαθέτουν τόσες πολλές διασυνδέσεις, ώστε να είναι λίαν υπαρκτός ο κίνδυνος να επηρεαστούν ή να εξαγορασθούν οι ένορκοι που θα κληρωθούν για την εκδίκαση της υποθέσεως, αφού η διάρκεια της δίκης προβλέπεται μακροχρόνια και θα είναι πολύ εύκολο να διαρρεύσουν οι διευθύνσεις και τα ονοματεπώνυμα των μαρτύρων κατηγορίας και των ενόρκων στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης και κάποιοι να τους προσεγγίσουν κατά το διάστημα που θα αποχωρούν από το Δικαστήριο έως την επόμενη δικάσιμο και να προσπαθήσουν να τους επηρεάσουν/τρομοκρατήσουν/εκβιάσουν».

Δολοφονία Άλκη

EUROKINISSI

Αναφέρεται επίσης ότι «υφίστανται σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και τάξης κατά την εκδίκαση της συγκεκριμένης υποθέσεως στην Εφετειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης».

BINTEO: ANT1

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ