Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο ξανά η αποφυλάκιση Κορκονέα – Συζητείται για τρίτη φορά το αίτημα αναίρεσης

Τι αναφέρουν οι συνήγοροι της οικογένειας του Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος. Κάνουν λόγο για “σκανδαλώδη διαδικασία”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο ξανά η αποφυλάκιση Κορκονέα – Συζητείται για τρίτη φορά το αίτημα αναίρεσης eurokinissi

Στον Άρειο Πάγο θα βρεθεί για άλλη μία φορά η υπόθεση σχετικά με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, όπου θα εξεταστεί για τρίτη φορά το θέμα της αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Τον περασμένο Ιούνιο, οι 4 ένορκοι του Δικαστηρίου ήταν αυτοί που πλειοψήφησαν και επικράτησαν την αντίθετης άποψης των τριών τακτικών δικαστών (πρόεδρος και δυο εφέτες) οι οποίοι τάχτηκαν κατά της χορήγησης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Αντίθετος στη χορήγηση ελαφρυντικού ήταν και ο εισαγγελέας της έδρας, όμως τελικά το λαϊκό στοιχείο επικράτησε.

Με βάση την απόφαση ο ειδικός φρουρός καταδικάστηκε οριστικά σε κάθειρξη 13 ετών, την οποία όμως ήδη έχει εκτίσει, συνεπώς αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατούνταν εδώ και μερικούς μήνες. Ο πρώην ειδικός φρουρός είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκε ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε μέσα στις φυλακές, δηλαδή τα «μεροκάματα» που έκανε ως έγκλειστος.

Συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού

eurokinissi

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Η αίτηση αναίρεσης της Αντεισαγγελέως

Όπως αναφέρουν οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος συζητείται σήμερα Τρίτη 25/4/2023 στο ΣΤ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου, η αίτηση αναίρεσης της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Μαριάννας Ψαρουδάκη, για την απόφαση «του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία χορηγήθηκε, κατά πλειοψηφία, σκανδαλωδώς, για δεύτερη φορά, το ελαφρυντικό του προτέρου συννόμου βίου στον καταδικασμένο για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6/12/2008, πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα».

Όπως αναφέρεται «αποτέλεσμα αυτής της απόφασης που ήδη αναιρεσιβάλλεται ήταν να αποφυλακιστεί και πάλι τον Ιούνιο 2022 ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος είχε οδηγηθεί στη φυλακή ξανά τον Μάρτιο 2022 με την υπ’ αρ. 2/2022 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που αναίρεσε την προηγούμενη απόφαση αποφυλάκισης και αναγνώρισης ελαφρυντικού στον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λόγω έλλειψης ειδικής κι εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και εσφαλμένης ερμηνείας και εφαρμογής της διάταξης για το ελαφρυντικό του προτέρου συννόμου βίου».

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

eurokinissi

Κορκονέας: Τα 11 χρόνια εγκλεισμού και η αποφυλάκιση

«Ο αρχικώς καταδικασθείς σε ισόβια Ε. Κορκονέας είχε αποφυλακισθεί, με έτερη σκανδαλώδη διαδικασία τον Ιούλιο 2019, μετά από 11χρόνια εγκλεισμού, παρέμεινε εκτός φυλακής επί σχεδόν 3 χρόνια, μέχρι τον Μάρτιο 2022, οπότε ξανασυνελήφθη λόγω αναίρεσης της αποφάσεως. Όμως, ξανααποφυλακίσθηκε, με νέα σκανδαλώδη διαδικασία την οποία καταγγείλαμε, τον Ιούλιο 2022, πριν στεγνώσει το μελάνι της πρώτης αναίρεσης» σημειώνουν οι συνήγοροι της οικογένειας.

«Η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξακολουθούν να ζητούν δικαίωση και η μνήμη του 15χρονου παιδιού παραμένει έκθετη σε μεθοδεύσεις, εντός κι εκτός Δικαστηρίων, που ακυρώνουν στην πράξη την κοινή αντίληψη για την απόδοση της Δικαιοσύνης» λένε.

Συνήγοροι οικογένειας: “Eπιδιώχθηκε η διεξαγωγή της διαδικασίας στο Εφετείο ερήμην μας”

«Είναι φανερό ότι δρομολογήθηκαν διαδικασίες για να εξασφαλισθεί η αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα και να περιφρονηθεί κραυγαλέα η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με την οποία αναιρέθηκε η χορήγηση του ελαφρυντικού» λένε οι Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Αποκαλυπτικό είναι ότι επιχειρήθηκε μέχρι και η μη κλήτευση της οικογένειας, που, διά την συνηγόρων της, υποστηρίζει την κατηγορία και επιδιώχθηκε η διεξαγωγή της διαδικασίας στο Εφετείο ερήμην μας, πράγμα που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, αλλά επαναλήφθηκε, με άμεσο επαναπροσδιορισμό της δίκης και με αποκλεισμό της τοποθέτησης της οικογένειας στο ακροατήριο, που κατέληξε στην νέα επίμαχη απόφαση» αναφέρουν.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Υπόθεση Γρηγορόπουλου: Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντόπουλου

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ