Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι και με την απόφαση του Εφετείου

Για τα αδικήματα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απόπειρας ληστείας καταδικάστηκαν από το Εφετείο οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά πρότεινε η Εισαγγελέας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι και με την απόφαση του Εφετείου

Στην απόρριψη των αιτημάτων των κατηγορούμενων για μεταβολή της κατηγορίας στη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα κατέληξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Με την απόφαση του κρίνονται από κοινού ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεσης και της απόπειρας ληστείας.

Το Εφετείο, όπως είχε κριθεί και πρωτοδίκως, έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους με την εισαγγελέα να προτείνει επίσης την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών, που είχαν αιτηθεί. Ειδικότερα, μετά την απόφαση οι δυο κατηγορούμενοι δια των δικηγόρων τους, ζήτησαν να τους αναγνωριστούν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας. Τώρα, το Δικαστήριο καλείται μετά και την εισαγγελική πρόταση να αποφανθεί για τα ελαφρυντικά επί των ποινών.

Η στυγερή δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του λογοτέχνη και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Και οι δυο στη δίκη στο Εφετείο δια των δικηγόρων τους αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ