Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος γιου εφοπλιστή

Ένας απότακτος αστυνομικός και ένας σωματοφύλακας εφοπλιστή είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τη δολοφονία της συζύγου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο το περασμένο καλοκαίρι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος γιου εφοπλιστή IONIAN CHANNEL

Οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος γιου εφοπλιστή για τη δολοφονία του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Ένας απότακτος αστυνομικός και ένας σωματοφύλακας εφοπλιστή είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τη δολοφονία της συζύγου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο το περασμένο καλοκαίρι.

Και τα δύο πρόσωπα είχε κατονομάσει ο 54χρονος επιχειρηματίας, που δολοφονήθηκε λίγους μήνες αργότερα, στην κατάθεση που είχε δώσει για τη δολοφονία της συζύγου του.

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε το ότι είχε κατονομάσει και το σωματοφύλακα γνωστού εφοπλιστή. «Η αναμφίβολη αναγνώριση του οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του. Επίσης, το ύψος, η κοιλιά του και η ασταθεια στο βάδισμά του, ένεκα του μεγάλου ύψους του και του υπερβολικού του βάρους», είχε πει.

Ο απότακτος αξιωματικός της Αστυνομίας είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστεία με λεία 550.000 ευρώ σε βάρος του Δημάρχου Ζακύνθου. Ο επιχειρηματίας ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη. «Εγώ ήμουν παραβατικός. Έχω κάνει και φυλακή. Τα ξέρω αυτά τα θέματα» είχε πει.

Ο πρόεδρος της έδρας είχε εκπλαγεί τότε με τη ροή πληροφοριών του επιχειρηματία και τον είχε ρωτήσει έκπληκτος πώς δεν φοβάται με τις καταγγελίες που κάνει. «Φοβάμαι. Έχω οικογένεια όμως και θέλω να καθαρίσει το νησί», είχε απαντήσει.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον σωματοφύλακα ως το άτομο που πυροβόλησε, τον οδηγό της μοτοσικλέτας και τους συνεργούς που συμμετείχαν στο σχέδιο δολοφονίας.

«Είναι μία ανακούφιση για την οικογένεια, για τα παιδιά που έχουν μείνει πίσω, χωρίς μάνα και πατέρα, ορφανά» επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς.

«Κύριο χαρακτηριστικό ενός ευνομούμενου κράτους δεν είναι η σύλληψη αθώων πολιτών και η απόδοση κατηγοριών που θα καταρρεύσουν στα δικαστήρια αλλά ο σεβασμός και η προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών» επισημαίνει ο δικηγόρος του κρατούμενου, Αλέξης Κούγιας.

Πλέον, οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν τυχόν σύνδεση των συλληφθέντων με τη δολοφονία του επιχειρηματία.

ΒΙΝΤΕΟ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ