Πέμπτη 23 Μαϊου 2024

Δολοφονική επίθεση στου Ρέντη: Η αυστηρή ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης – Οι “εκδρομές βίας” στην επαρχία – ΒΙΝΤΕΟ

Οι «μικροί» δηλαδή άτομα νεότερης ηλικίας συνήθως 16 έως 24 ετών, οι οποίοι είναι κατώτερα μέλη, χρησιμοποιούνται από την ηγετική ομάδα κυρίως ως ομάδες κρούσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονική επίθεση στου Ρέντη: Η αυστηρή ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης – Οι “εκδρομές βίας” στην επαρχία – ΒΙΝΤΕΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Με συνολικά 28 αδικήματα, μεταξύ των οποίων, 12 τουλάχιστον κακουργηματικά, έφυγαν οι 67 συλληφθέντες από τον Εισαγγελέα για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Η δικογραφία των 5.000 σελίδων περιλαμβάνει συνολικά πάνω από 150 κατηγορούμενους τόσο για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του  του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη”, στου Ρέντη όσο και για άλλες υποθέσεις οπαδικής βίας.

Ανθρωποκτονία του Γιώργου Λυγγερίδη: Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που επικαλείται το ρεπορτάζ του OPEN η δράση και η δομή των της οργάνωσης θυμίζει αντίστοιχες του οργανωμένου εγκλήματος.

Πρόκειται για μια απόλυτα ιεραρχικά δομημένη εγκληματική οργάνωση. Μια οργάνωση που είχε ανώτερα και κατώτερα μέλη αλλά και τις ομάδες κρούσης. Τα κατώτατα μέλη ήταν υποχρεωμένα να υποτάσσονται στις επιθυμίες των ηγετών της οργάνωσης. Σύμφωνα μάλιστα με τις περιγραφές των αστυνομικών: «Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης είναι επιχειρησιακά δομημένη με εσωτερική διάρθρωση και σαφή ιεραρχική δομή, υπό την έννοια ότι τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους. Τα νεότερα ή κατώτερα μέλη υποτάσσουν τη βούλησή τους στα ανώτερα μέλη και όλοι μαζί διαμορφώνουν την βούληση της οργάνωσης».

Οι ομάδες κρούσης

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο OPEN πρόκειται για μια «βιομηχανία βίας» η αποτελούνταν από άτομα τα οποία ταξίδευαν ανά την Ελλάδα και ανάλογα με τις εντολές που έπαιρναν έκαναν επεισόδια στο Βόλο, στη Λάρισα, στα Γιάννενα, στην Αθήνα.

«Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που τα νεότερα και τα κατώτερα μέλη τους αποκαλούν «μεγάλους» και υποτάσσονται πλήρως στη βούληση και στις εντολές τους. Και οι αποκαλούμενοι «μικροί» δηλαδή άτομα νεότερης ηλικίας συνήθως 16 έως 24 ετών, οι οποίοι είναι κατώτερα μέλη, χρησιμοποιούνται από την ηγετική ομάδα κυρίως ως δύναμη κρούσης προς επίτευξη αριθμητικής υπεροχής κατά την πραγματοποίηση των επιθέσεων» τονίζουν αστυνομικές πηγές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ