Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Δωρεάν ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια οι εξετάσεις ασκουμένων δικηγόρων – Τι αποφάσισε ο ΔΣΑ

Με ίδιους πόρους θα καλύψει ο ΔΣΑ τα εξέταστρα για τους ασκούμενους δικηγόρους στις επικείμενες εξετάσεις του Απριλίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δωρεάν ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια οι εξετάσεις ασκουμένων δικηγόρων – Τι αποφάσισε ο ΔΣΑ DSA.GR

Απαλλαγή από την καταβολή εξετάστρων αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) για τους ασκούμενους δικηγόρους που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις του Απριλίου.

Η απαλλαγή θα γίνει βάσει εισοδηματικών κριτηρίων με εξαίρεση και απευθείας απαλλαγή από τα εξέταστρα των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των ΑμεΑ.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την δυσμενή οικονομική συγκυρία λόγω της πανδημίας, και την πάγια θέση του Δ.Σ. για στήριξη των συναδέλφων που το έχουν ανάγκη και μετά από διαλογική συζήτηση επί των προτάσεων που ετέθησαν από τους Συμβούλους Αγγελική Σεραφείμ, Αντώνη Αντανασιώτη και Δημήτριο Αναστασόπουλο, το Δ.Σ. του ΔΣΑ αποφάσισε να καλύψει ο Σύλλογος από δικούς του πόρους, το ποσό των εξετάστρων που θα καταβάλουν οι ασκούμενοι δικηγόροι για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις ασκουμένων Απριλίου 2021» αναφέρεται στην απόφαση του Συλλόγου.

Όπως διευκρινίστηκε, η απαλλαγή θα γίνει μετά από σχετική αίτηση των υποψηφίων στις εξετάσεις και δήλωση του τραπεζικού τους λογαριασμού, όπως έγινε και με τα δύο χορηγήματα των 100 ευρώ έκαστο, που έχουν ήδη διανεμηθεί σε ασκούμενους δικηγόρους.

Τα εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου οι ασκούμενοι να δικαιούνται απαλλαγής, καθώς και τα σχετικά διαδικαστικά ζητήματα, θα εξειδικεύσει Επιτροπή αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Ε. Αναλυτή, τον Γεν. Γραμματέα, Μ. Καλαντζόπουλο, τη Σύμβουλο Ταμία Μ. Γούναρη και τον Σύμβουλο Ζ. Σταυρόπουλο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ