Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

ΔΟΥ Παλλήνης: Φορολογούμενος τα έκανε “γυαλιά καρφιά” – “Κινδυνεύουμε” φωνάζουν οι εφοριακοί – ΒΙΝΤΕΟ

"Δυστυχώς έχουμε θρηνήσει και θύματα λόγω τέτοιων συμπλοκών, όπως πέρσι στην Κοζάνη" τόνισε ο Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Εφοριακών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΔΟΥ Παλλήνης: Φορολογούμενος τα έκανε “γυαλιά καρφιά” – “Κινδυνεύουμε” φωνάζουν οι εφοριακοί – ΒΙΝΤΕΟ OPEN

Νέο περιστατικό σε εφορία από φορολογούμενο εκτός εαυτού που πήγε να παραπονεθεί για την υπόθεση του. Συγκεκριμένα ένας άνδρας πήγε την Τρίτη στην ΔΟΥ Παλλήνης και τα έκανε “γυαλιά καρφιά”.

Ο φορολογούμενος προσήλθε στην εφορία καθώς είχε κάποιες οφειλές και του είχαν δεσμεύσει τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΔΟΥ Παλλήνης

OPEN

Φτάνοντας στο γκισέ εξήγησε στην υπάλληλο ότι δεν γίνεται να μην μπορεί να παίρνει χρήματα από τον λογαριασμό του, γιατί δεν θα μπορούσε να ζήσει. Η υπάλληλος του εξήγησε ότι δεν είναι εκείνη που παίρνει τις αποφάσεις, για το πάγωμα του λογαριασμού του.

Μετά από λίγα λεπτά, ο άνδρας άρχισε να χτυπάει και να σπάσει τα τζάμια, να μιλάει άσχημα και με ύβρεις στην υπάλληλο της ΔΟΥ Παλλήνης δίχως να ακούει ότι η δέσμευση των λογαριασμών γίνεται πλέον αυτόματα, όπως του έλεγε η εφοριακός.

ΔΟΥ Παλλήνης: “Κινδυνεύουμε” φωνάζουν οι εφοριακοί

Ο Μπάμπης Καούκης, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.

«Ο οφειλέτης ήταν αγανακτισμένος, γιατί του είχαν μπλοκάρει τους λογαριασμούς. Τον τελευταίο καιρό έχει αποστείλει η ΑΑΔΕ αυτόματα μέτρα κατάσχεσης σε αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και τα έχουν αφήσει χωρίς να δείξουν κάποιο ενδιαφέρον.

Τα αναγκαστικά μέτρα κατάσχεσης είναι ότι σου δεσμεύουν την κινητή και την ακίνητη περιουσία και σου μπλοκάρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, άρα δεν μπορεί να κάνεις κάποια συναλλαγή μέσω τραπέζης.

Του εξήγησε η συνάδελφος του οφειλέτη ότι δεν είναι δικό της θέμα, αλλά έχει γίνει αυτόματα από το σύστημα, αλλά ο πολίτης δεν μπορούσε να το καταλάβει», τόνισε ο κ. Καούκης υπάλληλος της ΔΟΥ Παλλήνης.

«Μην ξεχνάμε ότι ο εφοριακός υπάλληλος είναι ένας κρατικός λειτουργός που εκτελεί τους νόμους, δεν είναι ότι μόνος του αποφασίζει.

Δεν είναι ωραίο να έχουμε συμπλοκές πολιτών με εφοριακούς υπαλλήλους.

Δυστυχώς έχουμε θρηνήσει και θύματα λόγω τέτοιων συμπλοκών, όπως πέρσι στην Κοζάνη. Βεβαίως κινδυνεύουμε από τέτοια περιστατικά», κατέληξε.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: OPEN

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ