Δραπέτης φυλακών Κασσαβέτειας: “Βγήκα για τσιγάρο, θα γύριζα” είπε στο Δικαστήριο
Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική, εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ την ημέρα.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, προκειμένου να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, κάθισε χθες (19/8) ένας 41χρονος κρατούμενος των φυλακών Κασσαβέτειας, ο οποίος το περασμένο Σάββατο το πρωί είχε δραπετεύσει.
Ο 41χρονος φέρεται να πήδηξε από τον φράκτη του σωφρονιστικού καταστήματος και προσπάθησε να κρυφτεί στην περιοχή κοντά στο ρέμα, αλλά εντοπίστηκε πολύ γρήγορα και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές.
Όπως ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο, σύμφωνα με το taxydromos.gr, δεν ήθελε να διαφύγει. «Βγήκα έξω από μία τρύπα στον φράχτη. Δεν ένιωθα καλά από το προηγούμενο βράδυ. Είχα μιλήσει με την αδερφή μου και μου είπε ότι η μητέρα μας που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας δεν ήταν καλά. Ήθελα να κάνω ένα τσιγάρο. Ήμουν καθιστός. Θα γύριζα. Μετάνιωσα που βγήκα έξω, αλλά δεν ήθελα να φύγω», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι του έμενε μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την αποφυλάκισή του.
Η κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου
Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, που αντιλήφθηκε την απουσία του και σήμανε συναγερμό, κατέθεσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, περιγράφοντας πως ο 41χρονος ανήκει σε ομάδα εργασίας που έχει αναλάβει ο ίδιος με 14 άτομα που εκτίουν ποινή φυλάκισης.
Βρίσκονταν για εργασίες κοντά σε βουστάσιο στις εννέα το πρωί του Σαββάτου, όταν έγινε αντιληπτή η απουσία του. Αμέσως υπάλληλοι τον αναζήτησαν στις εσωτερικές εγκαταστάσεις της φυλακής και όταν διαπίστωσαν ότι δεν βρίσκεται πουθενά, ξεκίνησαν αμέσως να τον αναζητούν.
«Τον εντοπίσαμε σε απόσταση κοντά στην περίφραξη των φυλακών, όπου προσπαθούσε να κρυφτεί. Την ώρα που πλησιάζαμε προσπάθησε να πέσει στο ρέμα για να διαφύγει, αλλά τελικώς τον πιάσαμε, χωρίς εκείνος να προβάλει αντίσταση», ανέφερε.
Δραπέτης φυλακών Κασσαβέτειας: Η απόφαση του Δικαστηρίου
Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 41χρονος επαναλάμβανε διαρκώς ότι δεν είναι καλά και ζητούσε να πάει ψυχιατρείο. Από τη συνήγορό του κατατέθηκε μάλιστα αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αναφέροντας ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από διπολική διαταραχή.
Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα. Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας έκρινε ότι έκανε κατάχρηση των ευνοϊκών όρων που ισχύουν στις φυλακές Κασσαβέτειας και ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου.
Το Δικαστήριο αποφάσισε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική, εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ την ημέρα. Αν δεν πληρώσει το ποσό που αντιστοιχεί στην εξαγορά της ποινής θα κληθεί να την εκτίσει. Ο ίδιος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και επέστρεψε στις φυλακές.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr