Δριμύ κατηγορώ κατά Πολάκη και από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Προσβλητική, αποδοκιμαστέα και καταδικαστέα η τοποθέτησή του

Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ελεύθερη και θεμιτή στις δημοκρατικές έννομες τάξεις, όπως η ελληνική, κριτική των δικαστικών αποφάσεων, αναφέρεται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δριμύ κατηγορώ κατά Πολάκη και από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Προσβλητική, αποδοκιμαστέα και καταδικαστέα η τοποθέτησή του EUROKINISSI

Και οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξέδωσαν ανακοίνωση κατά του Παύλου Πολάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Βουλή η δικογραφία για Πολάκη πριν κλείσει για τις εκλογές – Κλιμάκωση αντιδράσεων από τους δικαστές με σφοδρά πυρά

Δικαστές Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά Πολάκη

EUROKINISSI

Συγκεκριμένα η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξέδωσε μία σκληρή ανακοίνωση σχετικά με τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτηρίζοντας την δημόσια τοποθέτησή του ως «ακραία και αντιδικαιοκρατική».

Όπως τονίζεται «η θέση του περί εκκαθαρίσεων στο Δικαστικό Σώμα καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την ελεύθερη και θεμιτή στις δημοκρατικές έννομες τάξεις, όπως η ελληνική, κριτική των δικαστικών αποφάσεων».

Μιλώντας για προσωπική στοχοποίηση δικαστικών και άλλων λειτουργών, η Ένωση υπογραμμίζει πως η «βαθιά προσβλητική για κάθε δικαστή που καθημερινά μοχθεί, υπηρετώντας το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, είναι αυτονοήτως αποδοκιμαστέα και εντόνως καταδικαστέα».

Εκφράζει πάντως την ικανοποίηση της πως «απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο συγκεκριμένος βουλευτής, αν και θορυβώδεις, παραμένουν τελείως περιθωριακές και χωρίς θέση στον δημόσιο διάλογο».

Ελεγκτικό Συνέδριο

eurokinissi

Δικαστές Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά Πολάκη: Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Η ακραία και αντιδικαιοκρατική πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη, η προσωπική στοχοποίηση συναδέλφων μας των άλλων δικαιοδοτικών κλάδων και η θέση του περί εκκαθαρίσεων στο Δικαστικό Σώμα καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την ελεύθερη και θεμιτή στις δημοκρατικές έννομες τάξεις, όπως η ελληνική, κριτική των δικαστικών αποφάσεων.

Αντιθέτως, ως βαθιά προσβλητική για κάθε δικαστή που καθημερινά μοχθεί, υπηρετώντας το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, είναι αυτονοήτως αποδοκιμαστέα και εντόνως καταδικαστέα.

Μας αφήνει, πάντως, ικανοποιημένους η διαπίστωση, από όσα επακολούθησαν, ότι απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο συγκεκριμένος βουλευτής, αν και θορυβώδεις, παραμένουν τελείως περιθωριακές και χωρίς θέση στον δημόσιο διάλογο. Και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ακόμη μικρότερη απήχηση βρίσκουν στους πολίτες, που εξακολουθούν να προσβλέπουν, με εμπιστοσύνη, στη Δικαιοσύνη, ως ύστατο καταφύγιο για την προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ