Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΔΣΑ για Κολωνό: Πειθαρχική έρευνα σε δικηγόρους για διαρροή δικογραφίας

Την έρευνα διέταξε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ μετά από σχετικό αίτημα του Δημήτρη Βερβεσού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΔΣΑ για Κολωνό: Πειθαρχική έρευνα σε δικηγόρους για διαρροή δικογραφίας EUROKINISSI

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού, καθώς ο ΔΣΑ διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, αυτό έγινε με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης ανήλικης στον Κολωνό.

Την έρευνα διέταξε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού.

Υπόθεση Κολωνού ΔΣΑ

eurokinissi

Εισαγγελική έρευνα για αδικήματα πορνογραφίας και παραβίασης δικαστικού απορρήτου

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντ. Ελευθεριάνος για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση δικαστικού απορρήτου.

Η έρευνα αφορά στην υπόθεση της 12χρονης ανήλικης από τον Κολωνό, η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχει πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας.

Σκοπός της έρευνας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να διακριβωθεί εάν τα παραπάνω αδικήματα έχουν τελεστεί με τη διακίνηση φωτογραφιών της ανήλικης ή άλλου οπτικού υλικού όπως ειπώθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Υπόθεση Κολωνού

eurokinissi

Πέραν των ατόμων, που βρίσκονται στο “κάδρο” της υπόθεσης και τα εντάλματα σύλληψής τους τα οποία ανά τακτά διαστήματα εκδίδονται – με εμπλοκή και αστυνομικών στο κύκλωμα – βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διαφορετικές έρευνες των εισαγγελικών αρχών.

Η πλέον πρόσφατη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αφορά τη διεξαγωγή με την κατηγορία της διακεκριμένης πορνογραφίας. Έχουν διαταχθεί προ ημερών και άλλες εισαγγελικές έρευνες.

Τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 18 Οκτωβρίου σχετικά με τη διαρροή της δικογραφίας που αφορά την 12χρονη από τον Κολωνό. Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας βρίσκεται κυρίως η διαρροή της κατάθεσης της 12χρονης, ενώ θα διερευνηθεί εάν και από ποια πρόσωπα τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Υπόθεση Κολωνού

eurokinissi

Είχε προηγηθεί μία ημέρα πριν στις 17 Οκτωβρίου η παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση του Κολωνού από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί το εάν και αλλά παιδιά της οικογένειας έχουν πέσει θύματα βιασμού ή μαστροπείας. Μάλιστα, δόθηκε και παραγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να διενεργήσουν ανάλογη έρευνα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ