Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

ΔΣΘ για την επίθεση σε δικηγόρο: Αναγκαιότητα της ύπαρξης του Κράτους Δικαίου και της προστασίας αυτού

Ψήφισμα με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του δικηγόρου ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΔΣΘ για την επίθεση σε δικηγόρο: Αναγκαιότητα της ύπαρξης του Κράτους Δικαίου και της προστασίας αυτού dsth

Επίθεση σε δικηγόρο: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εξέδωσε ψήφισμα με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του δικηγόρου ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι «ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε κακόβουλη ενέργεια που γίνεται με σκοπό τον εκφοβισμό των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης».

«Τέτοιες ενέργειες επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Κράτους Δικαίου και της προστασίας αυτού», συνεχίζει.

Επίθεση σε δικηγόρο: «Έχω στοχοποιηθεί, δέχομαι πόλεμο λάσπης»

Η επίθεση σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Δευτέρας έξω από το γραφείο του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου, σε πολυκατοικία  επί της Οδού Εγνατίας στη Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε ότι ο κύριος Θεόφιλος Αλεξόπουλος ήταν δικηγόρος ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο την Πρωτοχρονιά.

Μάλιστα η 24χρονη ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι ο κύριος Αλεξόπουλος της επιτέθηκε φραστικά εντός του Τμήματος Ασφαλείας όταν μετέβη για να καταγγείλει τον 27χρονο, με απώτερο στόχο να την αποθαρρύνει, ώστε να αποσύρει τις καταγγελίες, ενώ για την υπόθεση διατάχθηκε και εισαγωγική έρευνα.

Δικηγόρος επίθεση με γκαζάκια: Έχω στοχοποιηθεί, δέχομαι πόλεμο λάσπης

Ο κ. Αλεξόπουλος φτάνοντας στο γραφείο του, το οποίο έγινε στόχος επίθεσης με γκαζάκια δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ” έχω στοχοποιηθεί με την υπόθεση , τις τελευταίες εβδομάδες δέχομαι έναν πόλεμο λάσπης, εγώ η οικογένεια μου και δυστυχώς και οι συνεργάτες μου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι από τις 2 Ιανουαρίου δεν έχω καμία εμπλοκή με την υπόθεση” , ενώ ξεκαθάρισε ότι “ουδέποτε άσκησα κανενός είδους βία στην 24χρονη όπως ψευδώς καταγγέλθηκε, εγώ ο ίδιος μάλιστα έτρεξα την διαδικασία για να αποδειχθεί και ήδη προκύπτει από τις καταθέσεις ότι δεν ισχύουν οι κατηγορίες, κάτι το οποίο θα γίνει γνωστό και σε εσάς”.

Επίσης αναφερόμενος στην 24χρονη ο κύριος Αλεξόπουλος τόνισε ότι ποτέ δεν έχει κάνει μήνυση στην καταγγέλλουσα όπως ψευδώς και αυτό διέρρευσε.

“Ο άδικος αυτός πόλεμος που δέχομαι εδώ και δύο εβδομάδες οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα, ευτυχώς ήταν νωρίς και προέκυψαν μόνο ζημιές” είπε συμπληρώνοντας ότι ελπίζει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση ώστε να δικαιωθεί και ο ίδιος.

ΒΙΝΤΕΟ: grtimes.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ