Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

e- Δημόσιο: Στα 2 εκατομμύρια ο αριθμός της ηλεκτρονικής έκδοσης εγγράφων- «Ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών» λέει ο Κ. Πιερρακάκης

Τα περισσότερα κλικ των πολιτών που επισκέφθηκαν το gov.gr αφορούν σε υπεύθυνες δηλώσεις που φτάνουν τις 936.002, στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι εξουσιοδοτήσεις (431.628), ενώ ακολουθούν τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης (404.590).

NEWSROOM icon
NEWSROOM
e- Δημόσιο: Στα 2 εκατομμύρια ο αριθμός της ηλεκτρονικής έκδοσης εγγράφων- «Ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών» λέει ο Κ. Πιερρακάκης

Μέσα στους πρώτους 7 μήνες λειτουργίας της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, gov.gr, από όπου οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά, ο αριθμός των εγγράφων έφτασε τα δύο εκατομμύρια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα εκδίδονταν περίπου 300.000 ηλεκτρονικά έγγραφα προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετηθούν εύκολα και γρήγορα.

«Ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι Έλληνες» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς μέσα από την διαδικτυακή αυτή πύλη οι πολίτες μπόρεσαν να αντιπαρέλθουν την αναμονή σε ουρές και το συνωστισμό – επίκαιρο λόγω και του κορονοϊού – σε δημόσιες υπηρεσίες.

Έτσι, με ένα «κλικ» κατόρθωσαν να αποκτήσουν το πολυπόθητο έγγραφο για το οποίο παλαιότερα απαιτούνταν αυτοπρόσωπη παρουσία και πολύωρη αναμονή – εάν εκδιδόταν την ίδια ημέρα.

Η ακτινογραφία των e-πιστοποιητικών

Τα περισσότερα κλικ των πολιτών που επισκέφθηκαν το gov.gr  αφορούν σε υπεύθυνες δηλώσεις που φτάνουν τις 936.002, στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι εξουσιοδοτήσεις (431.628), ενώ ακολουθούν τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης (404.590).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα πιστοποιητικά γέννησης φτάνουν τις 79.719, οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης τις 34.134, οι ληξιαρχικές πράξεις γάμου ανέρχονται στις 18.188, τα πιστοποιητικά ιθαγένειας στα 4.206, οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου φτάνουν τις 3.641, ενώ οι ληξιαρχικές πράξεις συμφώνου συμβίωσης καταγράφηκαν στις 1.862. Επιπρόσθετα, μέσω του gov.gr , εκδόθηκαν ηλεκτρονικά και 103.685 προσωρινά διπλώματα.

Η νέα διαδικτυακή πύλη φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες 18 Υπουργείων, 64 φορέων και Οργανισμών, 7 ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου, που παρέχονται ήδη μέσω διαδικτύου, ενώ ο πολίτης έχει την δυνατότητα μέσα από τις 11 κατηγορίες με 638 υπηρεσίες να αναζητήσει αυτό που χρειάζεται.

Παράλληλα, μέσω του gov.gr εξυπηρετούνται οι πολίτες για άυλη συνταγογράφηση, τηλεδιάσκεψη με ΚΕΠ, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται τι πρέπει να γνωρίζουν για τον κορονοϊό, είτε αφορά στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid 19, είτε στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ανά κατηγορία, τις μεταφορές, την παιδεία κ.α.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ