Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

ΕΔΑ Αττικής: Ενημέρωση για την πυρκαγιά στην Πεντέλη

Μικρή διαρροή φυσικού αερίου στον σταθμό δικτύου της Παλλήνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΕΔΑ Αττικής: Ενημέρωση για την πυρκαγιά στην Πεντέλη EUROKINISSI

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Ιουλίου 2022 σημειώθηκε μικρή διαρροή φυσικού αερίου στον σταθμό δικτύου της Παλλήνης, ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας της εταιρείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και κινητοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΕΔΑ Αττικής.

Χάρη στην άμεση επέμβαση εξειδικευμένου τεχνικού κλιμακίου της εταιρείας, σε συντονισμό με την πυροσβεστική και το κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας, το συμβάν αντιμετωπίστηκε και απομονώθηκε πλήρως το σημείο. Η διαρροή αποκαταστάθηκε, ενώ η φωτιά στην περιοχή έχει σβήσει και το σημείο είναι υπό πλήρη έλεγχο.   

Η ΕΔΑ Αττικής παρακολουθεί συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία του δικτύου φυσικού αερίου μέσω συστημάτων του κέντρου ελέγχου, ενώ επιπλέον λειτουργούν αυτόματα συστήματα διακοπής της παροχής, σε περίπτωση διαρροής. Παράλληλα, εξειδικευμένα συνεργεία της βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και διενεργούν επιτόπιους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, σε απόλυτο συντονισμό με την Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική. 

Υπενθυμίζεται ότι, για οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας σχετικά με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Άμεσης Επέμβασης της ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στην τηλεφωνική γραμμή 11322 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ