Πέμπτη 23 Μαϊου 2024

Καταγγελία για Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας: Έδεσαν χειροπόδαρα με ιμάντες 17χρονο με αυτισμό

Τι καταγγέλει ο Πανγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελία για Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας: Έδεσαν χειροπόδαρα με ιμάντες 17χρονο με αυτισμό EUROKINISSI

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία καταγγέλλει ότι 17χρονος με αυτισμό βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα με ιμάντες σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και νοσηλεύεται.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για «απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας και μεταφοράς» ενώ αναφέρουν ότι το περιστατικό δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτήματα και ζητούν να διερευνηθεί άμεσα.

17χρονος με αυτισμό βρέθηκε δεμένος: Η ανακοίνωση του Συλλόγου

«Με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκε στην Αθήνα μέλος μας, μαθητής με αυτισμό, λόγω μη ελεγχόμενης συμπεριφοράς, προκειμένου να εξεταστεί από ειδικούς ιατρούς και να του δοθεί κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Πληροφορηθήκαμε όμως για απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας και μεταφοράς του σε γνωστό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, όπου στο πλαίσιο της ιατρικής παρέμβασης, το παιδί δέθηκε με ιμάντες χειροπόδαρα πάνω στο νοσοκομειακό κρεβάτι… Εύκολα φαντάζεται κανείς τις επιπτώσεις σε ένα παιδί με αυτισμό σε τέτοιες συνθήκες.

Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθεί αυτό το περιστατικό που δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά. Αναδεικνύεται και πάλι η ουσιαστική έλλειψη ολοκληρωμένης κοινωνικής- κρατικής φροντίδας και πρόνοιας, έγκαιρης διάγνωσης και παρακολούθησης, θεραπευτικής προσέγγισης και εκπαίδευσης, σε περιπτώσεις ΑμεΑ, μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο και με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, πρώτα και κύρια στο νησί μας. Η διαχείριση του αυτισμού αφορά όλες τις διαβαθμίσεις του και όχι μονάχα τις πιο ήπιες.

Ως Σωματείο στεκόμαστε συμπαραστάτες στην οικογένεια και το παιδί. Αγωνιούμε, γι’ αυτό και ζητάμε να απαντηθούν τα εξής:

  1. Υπό ποιες συνθήκες έγινε η μεταγωγή; Υπήρχε ανάλογο επιστημονικό προσωπικό στη συνοδεία;
  1. Γιατί δεν νοσηλεύτηκε στην Ψυχιατρική Κλινική Χίου;
  1. Έχουν ενημερωθεί σε ό,τι αφορά το συμβάν η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και η Κοινωνική Σύμβουλος της Π.Ε. Χίου;»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ