Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022

Έδιναν διπλώματα χωρίς εξετάσεις – Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έδιναν διπλώματα χωρίς εξετάσεις – Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα

Υπάλληλοι Διευθύνσεων Μεταφορών σε επαρχιακές πόλεις αλλά και δύο ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών περιλαμβάνονται στα άτομα που συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία τα οποία κατηγορούνται πως έβγαζαν διπλώματα αλλά και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας έναντι αμοιβής χωρίς οι υποψήφιοι να δίνουν εξετάσεις!

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κ.λπ., καθώς και παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην έκδοση αδειών οδήγησης, Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας και Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Επάρκειας/Αδειών Οδικού Μεταφορέα, χωρίς να τηρείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων επτά υπάλληλοι Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών σε επαρχιακές πόλεις, καθώς και δύο ιδιοκτήτες σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για χρηματισμό υπαλλήλων και παρατυπίες, κατά τη διαδικασία των εξετάσεων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενώθηκαν τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2019, επιδιώκοντας παράνομο οικονομικό όφελος. Σκοπός τους ήταν να εφοδιάζουν υποψήφιους οδηγούς παράνομα με άδειες οδήγησης όλων των κατηγοριών, Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Επάρκειας (Π.Ε.Ε.) / Άδειες Οδικού Μεταφορέα (ADR) που χορηγούνται από σχολές Επαγγελματικής κατάρτισης Μεταφορέων.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι, χωρίς να έχουν παρακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο θεωρητική εκπαίδευση, υποβάλλονταν σε εξετάσεις γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα θέματα, τα οποία είτε είχαν απαντήσει την προηγούμενη ημέρα στη σχολή οδηγών είτε κατά την εξέταση καθοδηγούνταν από τους εξεταστές, για τις σωστές απαντήσεις.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε συνελήφθησαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων και στις οικείες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στις έρευνες που έγιναν στις οικίες και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 88.732 ευρώ, διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση (χειρόγραφες σημειώσεις, Δελτία Εκπαίδευσης και Εξέτασης κ.λπ.), καθώς και ένας ψηφιακός δίσκος.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ