Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Εδώ Πολυτεχνείο: Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα συλλάβει και βουλευτές

Όλοι είναι ίσοι απέναντι στους νόμους τονίζεται από κυβερνητικής πλευράς, σχετικά με την απόφαση για απαγόρευση της πορείας και αναφέρεται πως η όποια παραβίαση θα έχει επιπτώσεις ακόμη και σε πολιτικούς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εδώ Πολυτεχνείο: Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα συλλάβει και βουλευτές

Σε πολιτική αντιπαράθεση έχει ήδη εξελιχθεί ο εορτασμός του Πολυτεχνείου, δύο ημέρες πριν την ημερομηνία – ορόσημο. Η κυβέρνηση δηλώνει κατηγορηματικά πως όχι μόνον θα απαγορευθεί η πορεία, αλλά θα προχωρήσει και σε συλλήψεις όσων παραβιάσουν την απόφαση αυτή, ακόμη και εάν πρόκειται για βουλευτές και άλλα πολιτικά στελέχη. «Όλοι είναι ίσοι απέναντι στους νόμους» διαμηνύεται.

Χαρακτηριστικές υπήρξαν οι χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. «Ο Νόμος δεν ήρθε να απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου για κάποια ιδεολογική ή άλλη τοποθέτηση, αλλά στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να αποτρέψουμε τη μετάδοση του κορονοϊού. Αντιμετωπίζουμε έναν πόλεμο και απαιτείται υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις» σημείωσε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωϊνοί Τύποι».

Όπως τόνισε «ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης μίλησε με τα κόμματα τις προηγούμενες ημέρες. Χθες, μίλησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης, με τους Αρχηγούς των κομμάτων για να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί και να στείλουμε το σωστό μήνυμα. Μπορούμε να τιμήσουμε αυτό το σημαντικό για τη Δημοκρατία μας γεγονός, την επέτειο του Πολυτεχνείου, καταθέτοντας στεφάνι, αλλά να αποφύγουμε την πορεία. Δεν θα επιτραπεί η πορεία. Η Αστυνομία θα φέρει σε πέρας την αποστολή της, σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής καθώς και το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την απόφαση για απαγόρευση της πορείας και των μέτρων που θα ληφθούν.

Απαντώντας στις αναφορές του προέδρου του ΜεΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη και του γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, που εμφανίστηκαν να αντιτάσσονται στην κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση της πορείας, ο πρωθυπουργός υπήρξε σαφής. «Επειδή εδώ υπάρχει δημοκρατία, και οι νόμοι ισχύουν για όλους, ενημερώνω τους κυρίους ότι δεν εξαιρούνται από την συνολική εφαρμογή των νόμων» δήλωσε. «Ότι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη ισχύει και για το ΚΚΕ και τον κ. Βαρουφάκη» υπογράμμισε.

«Είναι μέτρο προστασίας στην πιο δραματική στιγμή της πανδημίας. Είναι πράξη δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και συνέπειας στη στάση έναντι των άλλων εορτών. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου. Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές. Δυστυχώς, οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια. Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Δεν έχει κανένα δικαίωμα να απαγορεύσει την πορεία σημείωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, λέγοντας πως είναι άλλο να ζητηθεί να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και άλλο η απαγόρευση.

Το ΜεΡΑ25 εμμένει στη θέση του για συμμετοχή εννεαμελούς αντιπροσωπείας στην πορεία, ενώ καταγγέλλει τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι τον «παραδίδει στην κρίση των πολιτών», αλλά και τον πρωθυπουργό «ο οποίος τον διόρισε και τον κινητοποιεί». Προσθέτει επίσης ότι «προαναγγελία σύλληψης βουλευτών ισοδυναμεί με προαναγγελία καταστρατήγησης του Συντάγματος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ