Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

ΕΕ: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη για την κρίση στην Ουκρανία

Η χρήση βίας και εξαναγκασμού για αλλαγή συνόρων δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα αναφέρει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΕΕ: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη για την κρίση στην Ουκρανία unsplash

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Η χρήση βίας και εξαναγκασμού για αλλαγή συνόρων δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα αναφέρει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στην επιστολή πρόσκλησης προς τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ενότητα που επιδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, ιδίως με την ταχεία έγκριση σήμερα του πακέτου κυρώσεων από το Συμβούλιο. Οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας. Υπονομεύουν επίσης την ευρωπαϊκή τάξη ασφαλείας» προσθέτει ο Σαρλ Μισέλ.

Υπογραμμίζει ότι «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι και να καθορίζουμε από κοινού τη συλλογική μας προσέγγιση και δράσεις. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να σας καλέσω σε έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτοπροσώπως στις Βρυξέλλες και θα ξεκινήσει στις 20:00».

«Θα ήθελα να συζητήσουμε:

-τις τελευταίες εξελίξεις·

-πώς προστατεύουμε τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες.

-πώς αντιμετωπίζουμε τη Ρωσία, ιδίως θεωρώντας τη Ρωσία υπεύθυνη για τις ενέργειές της·

-πώς θα υποστηρίξουμε περαιτέρω την Ουκρανία και τον λαό της» καταλήγει η επιστολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ