Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Έφεση από την οικογένεια του Άλκη Καμπανού κατά της δικαστικής απόφασης – “Κανένα σημείο στην υπόθεση χωρίς να αποδοθεί δικαιοσύνη” – ΒΙΝΤΕΟ

Το αίτημα έχει να κάνει με το είδος του δόλου που καταλογίζεται στη δικαστική απόφαση, με την πλευρά της οικογένειας να υποστηρίζει ότι είναι άμεσος και όχι ενδεχόμενος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έφεση από την οικογένεια του Άλκη Καμπανού κατά της δικαστικής απόφασης – “Κανένα σημείο στην υπόθεση χωρίς να αποδοθεί δικαιοσύνη” – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Εξελίξεις στη δίκη Άλκη Καμπανού, καθώς ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου, Γιάννης Πουλτσίδης, υπέβαλε αίτηση προς τον Εισαγγελέα Εφετών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. 

Το αίτημα έχει να κάνει με το είδος του δόλου που καταλογίζεται στη δικαστική απόφαση, με την πλευρά της οικογένειας να υποστηρίζει ότι είναι άμεσος και όχι ενδεχόμενος αλλά και με τη συμμετοχή των τριών οδηγών των αυτοκινήτων, οι οποίοι κρίθηκαν ως συνεργοί.

Δίκη για δολοφονία Άλκη

eurokinissi

“Θα προβούμε σε αίτηση έφεσης προς τον Εισαγγελέα Εφετών αναφορικά με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το θέμα του χαρακτηρισμού του δόλου. Μην ξεχνάμε ότι το δικαστήριο ενέκρινε ενδεχόμενο από ανθρωποκτόνο, ο οποίος είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει ανθρωποκτόνος δόλος αν αναλογιστούμε τα μέσα των δραστών, τα σημεία που χτυπούσαν και τη διάρκεια της επίθεσης και το μερίδιο της συμμετοχής των 5 κατηγορουμένων που κρίθηκαν ως συνεργοί στη συγκεκριμένη επίθεση και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στους οδηγούς των τριών αυτοκινήτων, δηλαδή τον πρώτο, πέμπτο και δωδέκατο κατηγορούμενο”, ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, που μίλησε στο Thestival.gr, ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο ηθικός αυτουργός, κάτι που αποδεικνύεται από το αποδεικτικό υλικό, ο πέμπτος, σύμφωνα με το βιντεοληπτικό υλικό, αποχωρεί στα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης πάνω από τον Άλκη ενώ ο δωδέκατος, αν βασικός του ισχυρισμός ήταν πως δεν κατέβηκε από το ΙΧ και εκείνο βρισκόταν εν κινήσει, από τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης ήταν ακινητοποιημένο για 37 δευτερόλεπτα.

“Δεν θέλουμε να αφήσουμε ούτε ένα σημείο το οποίο να μην αποδοθεί δικαιοσύνη στην όλη υπόθεση”, τόνισε επίσης ο δικηγόρος της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπως έγραψε το dikastiko.gr, στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του ‘Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις.

Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη). Αυτή τη στιγμή, η εισαγγελέας της έδρας εισηγείται τις συνολικές ποινές (για το σύνολο των πράξεων), τις οποίες θα ανακοινώσει το δικαστήριο μετά από νέα διακοπή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ