Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

Έφεση κατά της απόφασης για Λιγνάδη άσκησε η Εισαγγελία Εφετών: Ζητεί καταδίκη για ένα ακόμα βιασμό και μεγαλύτερες ποινές για τους άλλους δυο

Οι εισαγγελείς μελέτησαν εάν σωστά αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έφεση κατά της απόφασης για Λιγνάδη άσκησε η Εισαγγελία Εφετών: Ζητεί καταδίκη για ένα ακόμα βιασμό και μεγαλύτερες ποινές για τους άλλους δυο eurokinissi

Έφεση ασκήθηκε από την εισαγγελία εφετών στην απόφαση για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Η εισαγγελέας εφετών Βασιλική Χαλβά άσκησε έφεση για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του σκηνοθέτη για τον πρώτο καταγγέλλοντα, αλλά και για το ύψος των ποινών.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι για την περίπτωση του Α., πρώτου καταγγέλλοντα στην υπόθεση, προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και την μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή ότι η πράξη έχει τελεστεί. Αντίστοιχα, η εισαγγελέας έκρινε ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές στον Δημήτρη Λιγνάδη και στις δυο περιπτώσεις για τις οποίες καταδικάστηκε, λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Κούγιας Λιγνάδης

EUROKINISSI

Τι εξέτασαν οι εισαγγελείς για την απόφαση για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, οι εισαγγελείς μελέτησαν εάν σωστά αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δυο βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους 2 βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης,το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε τη διαβίβαση στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας των πρακτικών της δίκης, των μηνύσεων της υπεράσπισης σε βάρος όλων των μηνυτών του Δ. Λιγνάδη και των μαρτύρων.

Μαλιστα, οι δικαστές ζήτησαν ακόμη από την εισαγγελία να διερευνήσει εάν έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή του καταγγέλλοντα Δ. Μ σε εξουσιοδότηση που προσκομίστηκε στη δίκη από τον δικηγόρο του. Να σημειωθεί ότι ο Δ.Μ. είναι ο άντρας που δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δίκη για να καταθέσει.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα Λιγνάδη να του επιστραφεί το κινητό του και του λαπτοπ του και του αφαίρεσε ομόφωνα το χρόνο της προφυλάκισή του από την ποινή που του επέβαλλε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ