Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Εφετείο: Κανένα ελαφρυντικό στο “διευθυντήριο” της Χρυσής Αυγής – Ο Λαγός υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εφετείο: Κανένα ελαφρυντικό στο “διευθυντήριο” της Χρυσής Αυγής – Ο Λαγός υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου

Νέα εμπλοκή στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκάλεσε το αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση της έδρας. Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση των ελαφρυντικών, όπου για το διευθυντήριο στο οποίο εντάσσεται και ο Λαγός δεν αναγνωρίζεται κανένα, ο ευρωβουλευτής υπέβαλε το σχετικό αίτημα.

Ο Λαγός υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου

«Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντι μας. Μέχρι και ο πρωθυπουργός σας έχει πιέσει για την απόφαση σας» είπε ο Γιάννης Λαγός στο δικαστήριο και διορίζει συνηγόρο του τον Κωνσταντίνο Πλέυρη, πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλέυρη.

Η διαδικασία προβλέπει πως μετά την παρουσίαση των στοιχείων από τον συνήγορό του, είτε τα μέλη της παρούσας έδρας σε συμβούλιο θα κρίνουν ότι είναι προδήλως απαράδεκτη η ένσταση Λαγού και θα συνεχιστεί η διαδικασία ή σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να διακόψει το δικαστήριο και να οριστεί έδρα με άλλη σύνθεση για να εξετάσει το αίτημα.

Ο Γιάννης Λαγός προσερχόμενος στο Εφετείο έκανε την εξής δήλωση: 

“Είμαι στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής σε ένα νόμιμο κόμμα, εγκληματική οργάνωση το είπε μια παρακρατική συμμμορία. Θέλω να δηλώσω σε όλους και θα το πω μέσα και με συγκεκριμένες πληροφορίες. Η υπόθεση πλέον έχει πάει σε χέρια έγκριτων νομικών σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα κρίνουν αν όλα αυτά που έχουν γίνει, οι εντολές Σαμαρά, τα βίντεο Μπαλτάκου, τα ηχητικά, είναι νόμιμα ή παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη. Θα κριθούμε όλοι μας. Δεν υπάρχει βία”.

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή από τους συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο η μη αναγνώριση ελαφρυντικών στην διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Στο άκουσμα της είδησης ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στο Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «ο λαός απαιτεί οι φασίστες φυλακή».

Ένταση νωρίτερα έξω από το Εφετείο από οπαδούς της Χ.A – 7 προσαγωγές χρυσαυγιτών – Αποθέωση της Μάγδας Φύσσα από το ΠΑΜΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας επικράτησε ένταση όταν λίγα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν φραστικά στα μέλη του ΠΑΜΕ που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά.

Αποθεώθηκε η Μάγδα Φύσσα από τα μέλη του ΠΑΜΕ

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο δικαστήριο η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία χαιρέτισε τα μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία την καταχειροκρότησαν.

Τελικά  η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Φρούριο το Εφετείο

Γύρω από το Εφετείο έχουν τεθεί σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ έξω από το κτήριο υπάρχουν 300 άνδρες και 8 κλούβες της αστυνομίας.

Ειδικότερα, δεν επιτρέπεται η στάση-στάθμευση και σταδιακά από τις 05:00 το πρωί, η κυκλοφορία οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:-

-Λουκάρεως : στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
-Δέγλερη : στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ