Παρασκευή 14 Μαϊου 2021

Εφιαλτική “προφητεία” από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: “Το ΕΣΥ σε δέκα ημέρες θα ηττηθεί από τον κορονοϊό” – ΒΙΝΤΕΟ 

«Είμαστε σε υγειονομικό πόλεμο», τόνισε σε δηλώσεις του έξω από το Ιπποκράτειο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εφιαλτική “προφητεία” από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: “Το ΕΣΥ σε δέκα ημέρες θα ηττηθεί από τον κορονοϊό” – ΒΙΝΤΕΟ 

Μια εφιαλτική “προφητεία” έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, επισκεπτόμενος τα νοσοκομεία της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο πριν ξεκινήσει χθες την εφημερία είχε 130 περιστατικά εκ των οποίων τα 20 τα έστειλε στο νοσοκομείο Covid Άγιο Παύλο, ενώ μέχρι σήμερα το πρωί εισήχθησαν 67 περιστατικά και 24 ύποπτα τα οποία παρουσιάζουν όλα τα συμπτώματα του ιού. Συνολικά το νοσοκομείο διαθέτει 180 κλίνες, ενώ όπως τόνισε ο κ. Γιαννάκος το Ιπποκράτειο αυτή τη στιγμή έχει παραπάνω από 180 περιστατικά.

«Η κατάσταση είναι τραγική στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε υγειονομικό πόλεμο, σε κάθε νοσοκομείο σε κάθε εφημερία δίνεται μια σκληρή μάχη για να διεκπεραιωθούν τα περιστατικά», τόνισε ο κ. Γιαννάκος σε δηλώσεις του έπειτα την αυτοψία του στο Ιπποκράτειο, ενώ πρόσθεσε ότι «Τώρα είναι αναγκασμένο να διώξει και άλλες κλινικές σε άλλα νοσοκομεία ή στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ανταπεξέλθει στην επόμενη εφημερία.».

Το Ε.Σ.Υ. όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σε δέκα μέρες θα ηττηθεί από τον κορωνοϊο, ενώ σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τις νέες ΜΕΘ, ο κ. Γιαννάκος απάντησε ότι «θα ανοίξει νέες κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο μετατρέποντας έξι χειρουργικές αίθουσες σε κλίνες ΜΕΘ. Από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό και οι υποδομές και αυτό που προωθείται από το νοσοκομείο τις επόμενες μέρες, είναι είναι να ανοίξουν έξι νέες κλίνες ΜΕΘ».

Παράλληλα επισήμανε ότι «εξαντλούνται όχι μόνο οι υποδομές του συστήματος αλλά και οι εφεδρείες στη Θεσσαλονίκη», ενώ αποκάλυψε ότι από το Σάββατο «ετοιμάζονται να γίνουν αεροδιακομιδές περιστατικών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όμως ο ιός εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και εκεί δεν υπάρχουν ΜΕΘ».

Αυτό σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του Ε.Σ.Υ. σε 10 μέρες. «Για αυτό θα πρέπει όλοι μας με αίσθημα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας», ενώ πρόσθεσε «είναι πια ο σώζων εαυτό σωθείτο».

“Πρέπει να αυτοπροστατευτούμε”

Διαμήνυσε μάλιστα ότι θα ασκήσει την πιο σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά «τώρα πια πρέπει να αυτόπροστατευτούμε. Το σύστημα δεν αντέχει», τόνισε.

Ο κ. Γιαννάκος μάλιστα κατήγγειλε περιστατικό ενός ασθενή ο οποίος πήγε στο Θεαγένειο και έκλεισε παθολογική κλινική. Του είπαν να πάει στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος συνεργάζεται με το Δημόσιο, πήγε λοιπόν να κάνει τη θεραπεία του έκανε τεστ κορωνοϊού και τον χρέωσαν 140 ευρώ συν τις χρεώσεις που έγιναν για τις εξετάσεις αλλά και τη θεραπεία που έκανε. Αυτό, δεν είναι επίταξη και συνεργασία. Δεν μπορεί αυτοί να είναι μαυραγορίτες την ώρα του πολέμου και το δημόσιο Σύστημα να πολεμάει τον ιό», τόνισε. χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν το σύστημα θα καταρρεύσει πανελλαδικά ή μεμονωμένα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γιαννάκος απάντησε ότι: «εμείς πιστεύουμε ότι το σύστημα σύμφωνα με τα αυξητικά στοιχεία που βλέπουμε και στην άλλη χώρα, σε δέκα μέρες δεν θα αντέξει».

«Προσκαλώ δημόσια τους αρνητές της μάσκας»

Ταυτόχρονα προσκάλεσε δημόσια τους αρνητές μάσκας να επισκεφθούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να δουν «τη ζημιά που προκάλεσαν».

«Οι αρνητές της μάσκας έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στη Θεσσαλονίκη με τις απόψεις που διακινούν ακόμη και τώρα. Όχι μόνο με τις διαδηλώσεις και από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τους καλούμε να έρθουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να δουν το μέγεθος της ζημιάς που έχουν προκαλέσει», υπογράμμισε.

Για τις συγκεντρώσεις του Πολυτεχνείου

Αναφορικά με το κάλεσμα των γιατρών στο Πολυτεχνείο, τόνισε ότι «η ΠΟΕΔΗΝ δεν συμμετέχει στη διαδήλωση, είναι ξεχωριστό όργανο», ενώ ανέφερε στη συνέχεια ότι «πιστεύω πως θα τηρήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη διαδοθεί ο ιός».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Χρήστος Τζελεπης, αποκάλυψε ότι κλινικές και ΜΕΘ Covid γέμισαν σχεδόν στο 100%.

«Οι κλίνες που άνοιξαν χθες, γέμισαν σε μια εφημερία. Οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί πραγματικά . Ακόμη και χθες, νοσούν αρκετοί συνάδελφοι. Αλλά δίνουν τα πάντα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Νέες κλίνες ΜΕΘ

«Μέχρι και χθες το βράδυ, δούλευαν για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Πιστεύω ότι στην επόμενη εφημερία, αυτές που μπορούν, όχι και οι 15, 6 ή 7 να λειτουργήσουν. Δυστυχώς είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Δίνουμε τη μάχη όσο καλύτερα μπορούμε», τόνισε ο κ. Τζελέπης.

Πηγή: thesstoday.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ