Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Έφοδος σε εκκλησία στην Εύβοια στο παρά… ένα της Ανάστασης για τα ανοιχτά μεγάφωνα (βίντεο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έφοδος σε εκκλησία στην Εύβοια στο παρά… ένα της Ανάστασης για τα ανοιχτά μεγάφωνα (βίντεο)

Στο παρά ένα της Ανάστασης, η αστυνομία έφτασε στην εκκλησία μετά από καταγγελία ότι ο ιερέας τελούσε τη λειτουργία με ανοιχτά τα μεγάφωνα! Απίστευτη η σκηνή που λέει το «Χριστός Ανέστη» με τον φάρο του περιπολικού αναμμένο απ’ έξω…

Από όσα πρωτοφανή έχουμε δει να λαμβάνουν χώρα σε διάφορες εκκλησίες ανά την Ελλάδα τη Μεγάλη Εβδομάδα, αυτό που έγινε χθες το βράδυ στο Αλιβέρι της Εύβοιας μάλλον τα ξεπερνάει όλα.

Στο βίντεο από το expressevia, την ώρα που ο ιερέας λέει στο μικρόφωνο τα τελευταία λόγια του Ευαγγελίου της Ανάστασης, καταφθάνει και κορνάρει απ’ έξω το περιπολικό, μετά από καταγγελία κάποιων ότι η εκκλησία είχε ανοιχτά τα μεγάφωνα -όπως αναφέρει το ίδιο Μέσο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, φυσικά, η λειτουργία να διακοπεί, αφού η αστυνομία επέμενε να ξεκλειδώσουν την εκκλησία, η οποία ήταν κλειστή στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις και ο παπάς είπε, τελικά, το «Χριστός Ανέστη», με τον φάρο του περιπολικού αναμμένο έξω από την εκκλησία.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, απαγορεύονται τα μεγάφωνα στις λειτουργίες αυτό το διάστημα, εκτός από την ώρα της Ανάστασης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ