Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026

Έφοδος στο γραφείο του ιδιοκτήτη της “Βιολάντα” – Κατασχέθηκαν υπολογιστές και έγγραφα

Τα στοιχεία που κατασχέθηκαν θα εξεταστούν στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έφοδος στο γραφείο του ιδιοκτήτη της “Βιολάντα” – Κατασχέθηκαν υπολογιστές και έγγραφα EUROKINISSI

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) πραγματοποίησε νωρίτερα έφοδο στο εργοστάσιο της Βιολάντα όπου έλαβε χώρα η έκρηξη λόγω διαρροής με θύματα πέντε εργαζόμενες.  Από το γραφείο του ιδιοκτήτη της εταιρείας, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός εξοπλισμός και έγγραφα.

Ειδικότερα, από το εργοστάσιο και το σπίτι του ιδιοκτήτη κατασχέθηκαν υπολογιστές, τάμπλετ, λοιπός ηλεκτρονικός εξοπλισμός, καθώς και λογιστικά έγγραφα και άλλα στοιχεία που κρίθηκαν απαραίτητα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Τα στοιχεία που κατασχέθηκαν θα εξεταστούν στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης είχε συλληφθεί στις 27 Ιανουαρίου μαζί με τον τεχνικό ασφαλείας και τον υπεύθυνο βάρδιας. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους.

Έκρηξη στη Βιολάντα: Εντοπίστηκε το σημείο διαρροής

Η ΕΡΤ αποκάλυψε το σημείο στο οποίο έγινε η διαρροή προπανίου, το οποίο διείσδυσε στο αδήλωτο υπόγειο. Στο σημείο έσκαψε το κλιμάκιο Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού με συνεργεία της Περιφέρειας, κατορθώνοντας να εντοπίσει το ακριβές σημείο όπου έγινε η διαρροή.

Όπως διαπιστώθηκε, στην ένωση των σωλήνων υπήρχε μια ρωγμή και από εκεί το προπάνιο διοχετευόταν στο υπόγειο του εργοστασίου. Στο υπόγειο λειτουργούσε μια αυτόματη αντλία νερού και, όταν αυτή ενεργοποιήθηκε, δημιούργησε σπινθήρα με αποτέλεσμα το προπάνιο που είχε συσσωρευτεί να εκραγεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ