Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Έφυγε από την ζωή ο Σπύρος Γκερμότσης πρώην Προέδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου – Ήταν 51 ετών

Ο Σπύρος Γκερμότσης υπηρέτησε στα Διοικητικά Δικαστήρια Βόλου ως Πρόεδρος Πρωτοδικών από το 2013 έως το 2017 όπου και προήχθη σε Εφέτη .

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έφυγε από την ζωή ο Σπύρος Γκερμότσης πρώην Προέδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου – Ήταν 51 ετών

Έφυγε σήμερα το πρωί από την ζωή σε ηλικία 51 ετών ο Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων Σπύρος Γκερμότσης χτυπημένος από καρκίνο .

Ο Σπύρος Γκερμότσης υπηρέτησε στα Διοικητικά Δικαστήρια Βόλου ως Πρόεδρος Πρωτοδικών από το 2013 έως το 2017 όπου και προήχθη σε Εφέτη .

Ο Σπύρος Γκερμότσης στην θητεία του ως προϊστάμενος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου κατάφερε νικώντας την γραφειοκρατία να εκσυγχρονίσει την λειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου σε τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και με τις δικές του ενέργειες με συνεχή όχληση στις υπηρεσίες στην Αθήνα να μεταφέρει σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις το Διοικητικό Πρωτοδικείο και με την δημιουργία νέας αίθουσας συνεδριάσεων αποκλειστικά για Διοικητικά Δικαστήρια όπου μέχρι τότε οι συνεδριάσεις γινόταν στα ακροατήρια των πολιτικών Δικαστηρίων .

  Έτσι η πόλη του Βόλου απέκτησε νεο δικαστικό μέγαρο μόνο από τίς άοκνες προσπάθειες ενός ανθρώπου που πίστεψε και πάλεψε απέναντι στην γραφειοκρατία το οποίο εγκαινιάστηκε στις 16 Ιουνίου 2017 από τον Πρόεδρο του ΣΤΕ Νίκο Σακελαρίου και την ηγεσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης δίνοντας τα εύσημα στον Σπύρο Γκερμότση

Ο Σπύρος Γκερμότσης διακρινόταν για το ήθος και τίς γνώσεις του ήταν κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακού Διοικητικού Δικαίου ΔΠΘ με άριστα αλλά ήταν και Υπ. Διδάκτωρ Διοικητικού Δικαίου στην Νομική Θράκης.

  Ακόμη συμμετείχε ως εισηγητής στην Σχολή Διοικητικών Δικαστών αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου όπου για πρώτη φορά πραγματοποίησε σεμινάριο για τον κώδικα Διοικητικής Δικονομίας την αίτηση Ακύρωσης αλλά και την καθημερινή πρακτική στα Διοικητικά Δικαστήρια βοηθώντας τους Δικηγόρους στο δύσκολο αντικείμενο της Διοικητικής Δικονομίας

  Χτυπημένος από την επάρατη νόσο δεν άντεξε τη μάχη με το θάνατο δίνοντας αγώνα μέχρι τελευταία ώρα.

  Αφήνει πίσω του δυο ανήλικα παιδιά

  Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σύμφωνα με τα μέτρα της πανδημίας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ