Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Εγκαίνια της ανακατασκευασμένης γέφυρας Μάκρωνα Κυθήρων από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά

Ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Περιφέρειας για ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων με έργα που ενισχύουν την κοινωνική και οικονομική ευημερία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εγκαίνια της ανακατασκευασμένης γέφυρας Μάκρωνα Κυθήρων από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά

Με τα εγκαίνια του έργου ανακατασκευής της γέφυρας Μάκρωνα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Νίκου Χαρδαλιά στο νησί των Κυθήρων και των γειτονικών Αντικυθήρων. Το έργο, που πραγματοποιήθηκε με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αφορά την κατασκευή νέας γέφυρας προς αντικατάσταση της παλαιάς, η οποία κατεδαφίστηκε, στο σημείο όπου το ρέμα του Μάκρωνα τέμνει την οδό Φριλιγκιάνικα-Παλαιόπολη.

Εγκαίνια γέφυρας Μάκρωνα

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, “Η ανακατασκευή της γέφυρας Μάκρωνα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια, την καθημερινότητα των κατοίκων των Κυθήρων, καθώς και της ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης στο νησί. Η Περιφέρεια Αττικής με συνέπεια και υπευθυνότητα συνεχίζει να επενδύει σε έργα υποδομής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών. Αυτή η νέα γέφυρα δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο αλλά ένα σύμβολο της δέσμευσής μας να στηρίξουμε τα Κύθηρα με υποδομές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Ένα σύμβολο της δέσμευσης μας ότι κανένας πολίτης της Αττικής, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο δεν αισθάνεται μόνος”.

Η σύμβαση του έργου, δαπάνης 1.178.439,82 ευρώ, περιελάμβανε την κατασκευή γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα, μήκους 29 μέτρων και πλάτους 7,50 μέτρων, με πεζοδρόμια μεταβλητού πλάτους από 1 έως 1,90 μέτρων. Εκτός από την κύρια κατασκευή, έγιναν διαπλατύνσεις για την προσαρμογή του οδοστρώματος και τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας συγκράτησης και κάθετης σήμανσης.

Εγκαίνια γέφυρας Μάκρωνα: Η συνάντηση του κ. Χαρδαλιά με τον Δήμαρχο Κυθήρων

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης είχε επισκεφτεί το Δημαρχείο Κυθήρων, όπου συναντήθηκε με τον ΔήμαρχοΚυθήρων και Αντικηθύρων, κ. Στράτο Χαρχαλάκη, τους αντιδημάρχους και λοιπά μέλη της Διοίκησης. Στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποίηθηκε τέθηκαν τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα της περιοχής καθώς και όσα είναι ώριμα να ενταχθούν. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν έργα βασικών υποδομών, όπως το δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης του Βορείου Τμήματος – Αγίας Πελαγίας, ο παιδικός σταθμός στα Λογοθετιάνικα, έργα οδοποιίας-συντήρησης του οδικού δικτύου καθώς και η κατασκευή δημοτικού Ανοικτού Θεάτρου στον Ποταμό.

Εγκαίνια γέφυρας Μάκρωνα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δεσμεύτηκε πως θα αξιολογήσει τις προτάσεις που του τέθηκαν, στο πλαίσιο της ορθής αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει η Περιφέρεια, με έμφαση στις δυνατότητες του Προγράμματος “Αττική” 2021-2027. “Με υπευθυνότητα και χωρίς μεγαλοστομίες θα είμαστε δίπλα σας, διασφαλίζοντας ότι θα προχωρήσουμε μαζί στην υλοποίηση κρίσιμων έργων για την ανάπτυξη των Κυθήρων και την ευημερία των κατοίκων τους”, επεσήμανε χαρακτηριστικά. 

Κατά την παραμονή του στα Κύθηρα ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε επίσης χθες στον οικισμό της Χώρας, όπου συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους ελαιουργικών συνεταιρισμών. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον τοπικό ΧΥΤΑ στην περιοχή Λαχνός, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και τις ανάγκες της εγκατάστασης. Τέλος, μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Κυθήρων, όπου τον υποδέχτηκε και τον ξενάγησε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικηθύρων κ. Σεραφείμ.

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στα Κύθηρα επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση της Περιφέρειας για την υποστήριξη και ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων με έργα που ενισχύουν την κοινωνική και οικονομική ευημερία. Τον κ. Χαρδαλιά συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Γιάννης Βουτσινάς, Η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Έλενα Ράπτη και ο Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Χαλκιάς. Εγκαίνια γέφυρας Μάκρωνα

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ