Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Έγκλημα στη Δάφνη: Στους γονείς της 31χρονης, που δολοφονήθηκε από το σύζυγό της, η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού

Μπορούν να υποστηρίξουν τον 11χρονο σε περιβάλλον που εμπνέει εμπιστοσύνη, λέει η εισαγγελέας ανηλίκων. Εντός 30 ημερών το αίτημα για την οριστική επιμέλεια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έγκλημα στη Δάφνη: Στους γονείς της 31χρονης, που δολοφονήθηκε από το σύζυγό της, η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού

Την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου της δολοφονηθείσας από τον σύζυγο της, 31χρονης κόρης τους, λαμβάνουν με εισαγγελική διάταξη οι γονείς της.

Η εισαγγελέας ανηλίκων Αθηνών λαμβάνοντας υπόψη τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες κατέληξε ότι «οι μητρικοί παππούδες μπορούν να μεγαλώσουν τον ανήλικο και να τον υποστηρίξουν σε όλα τα στάδια της ζωής του, όπως εξάλλου έκαναν και μέχρι σήμερα, καθώς το περιβάλλον που του προσφέρουν εμπνέει εμπιστοσύνη και θα λειτουργήσει θετικά προς την ανάπτυξη του παιδιού και έχουν διάθεση συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου». Δάφνη: Στους γονείς της δολοφονημένης 31χρονης η επιμέλεια του παιδιού

Ταυτόχρονα, διαπιστώνεται και η αδυναμία του πατέρα, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος, να ανταποκριθεί στην άσκηση του ρόλου του και κατα συνέπεια οι παππούδες του αγοριού, εντός 30 ημερών θα πρέπει να απευθυνθούν στα αρμόδια αστικά δικαστήρια, προκειμένου να υποβάλουν αίτημα για την ανάθεση της οριστικής επιμέλειας του παιδιού.

«Η δύσκολη προσπάθεια επαναφοράς σε κάποια μορφή κανονικότητας …βρήκε σύμμαχο την ορθή διάταξη της κας Εισαγγελέως για ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του ανηλίκου τέκνου της εκλιπούσης, στους γονείς της» σχολίασε ο δικηγόρος της οικογένειας της 31χρόνης, Γιάννης Γλύκας.

Δάφνη: Στους γονείς της δολοφονημένης 31χρονης η επιμέλεια του παιδιού

Υπενθυμίζεται, ότι ο 40χρονος, καθ’ ομολογίαν δράστης, συνελήφθη, στις 30 Ιουλίου 2021, από αστυνομικούς της διεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών καθώς ομολόγησε πως το πρωί της ίδιας μέρας σκότωσε τη σύζυγο και μητέρα του ανήλικου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ