Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Νίκος Παππάς και Χρ. Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Ποινή ενός έτους πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας για το Νίκο Παππά και έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Νίκος Παππάς και Χρ. Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ (EUROKINISSI)

Την ενοχή του Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα αποφάσισε ομόφωνα το Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή που είχε ζητήσει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται οι δύο κατηγορούμενοι.

τηλεοπτικές άδειες

eurokinissi

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση που ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος στο πλαίσιο των χειρισμών του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ ο αποκαλούμενος «κόκκινος εργολάβος» ως συνεργός στο ίδιο αδίκημα. Στον Χρήστο Καλογρίτσα αναγνωρίστηκε η συνδρομή στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

τηλεοπτικές άδειες

eurokinissi

τηλεοπτικές άδειες

eurokinissi

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων. Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου. Στη δίκη παρέστη ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

Δημήτρης Ασπρογέρακας

eurokinissi

Τηλεοπτικές άδειες: Η πρόταση του εισαγγελέα για ποινή έτους στον Νίκο Παππά και έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα

Ποινή ενός έτους πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας για το Νίκο Παππά και εξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αιτήθηκε ελαφρυντικά και μέσω των συνηγόρων του ανέφερε: «Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».

τηλεοπτικές άδειες

eurokinissi

Τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση ζήτησε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ