Ειδικό Δικαστήριο: Κατηγόρησε ο Α. Λοβέρδος για “δόλο” την Τουλουπάκη, ενώ ο Παπαγγελόπουλος “τότε καθοδηγούσε τις έρευνες”

Ως μάρτυρας εμφανίστηκε και η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ο διαπληκτισμός μεταξύ δικηγόρων των κατηγορουμένων στη διακοπή της δίκης.

NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο: Κατηγόρησε ο Α. Λοβέρδος για “δόλο” την Τουλουπάκη, ενώ ο Παπαγγελόπουλος “τότε καθοδηγούσε τις έρευνες”

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Εύη Χριστοφιλοπουλου ήταν οι μάρτυρες που κατέθεσαν σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο στη δίκη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη.

Η σημερινή διαδικασία σημαδεύτηκε από φραστικό επεισόδιο μεταξύ δυο εκ των δικηγόρων των κατηγορουμένων σε διακοπή της δίκης, όταν διαπληκτίστηκαν έξω από τη δικαστική αίθουσα. Στο διαπληκτισμό οδήγησαν οι ερωτήσεις που τέθηκαν από έναν εκ των συνηγόρων του κ. Παπαγγελόπουλου προς τον κ. Λοβερδο, ο οποίος για πρώτη φορά σήμερα έκανε αναφορά σε «δόλο» της Ελένης Τουλουπάκη σχετικά με τη μη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή.

Νωρίτερα, είχε ολοκληρώσει την κατάθεση του ο Ανδρέας Λοβέρδος, που δέχτηκε ερωτήσεις και από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Παπαγγελόπουλος: Έχετε υποβάλλει έξι μηνύσεις στο πλαίσιο της Novartis; Εναντίον μου έχετε υποβάλλει μήνυση;

Λοβέρδος: Μου είναι δυσάρεστο να τον κοιτώ. Έχω απαντήσει σε όλα. Όχι δεν έχω υποβάλλει μήνυση εναντίον σας.

Παπαγγελόπουλος: Αναφέρεται έστω σε μια γραμμή το όνομα μου;

eurokinissi

Λοβερδος: Όχι τυχαία, την περασμένη συνεδρίαση ανέγνωσα ένα μικρό χωριό από τη μήνυση του 2020. «Έτσι αποκλειστικά και μόνο από τη δική της συμπεριφορά παραβιάστηκε η διάταξη». Αφού επιμένουν οι άνθρωποι… Η Ράικου είχε καταγγείλει κάποια πράγματα. Κατατείνω ότι ο υπουργός τότε καθοδηγούσε τις έρευνες. Εγώ αυτά τα απέφυγα… Στη Βουλή μπορώ να πω τις υπόνοιες μου αλλά εδώ δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο.

Παπαγγελόπουλος: Το μένος του μάρτυρα…

Πρόεδρος: Δεν υπάρχει μένος

Παπαγγελόπουλος: Μα ανέφερε την κα. Ράικου. Όταν εξεταστεί να έρθετε να την υπερασπιστείτε!

Εισαγγελέας: Είπατε ότι δεν έχετε στοιχεία για τον Παπαγγελόπουλο. Σε προηγούμενες θέσεις σας και στην ανακρίτρια, τον λέτε αρχηγό συμμορίας και κάτι τέτοια. Τι άλλαξε;

Λοβέρδος: Το βούλευμα! Οι δικές μου θέσεις για το θέμα είναι γνωστές αλλά έχει εκδοθεί ένα βούλευμα για την υπόθεση.

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Υπάρχει ενδεχόμενη υπαιτιότητα του υπουργού που δεν προέβη στην τιμολόγηση φαρμάκων

Τη σκυτάλη πήρε στο βήμα του μάρτυρα η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Εύη Χριστοφιλοπουλου. «Θέλαμε να καταγγείλουμε τη μη τιμολόγηση φαρμάκων από τον τότε υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Και η κα. Ράικου και η κα. Τουλουπάκη όφειλαν να διαβιβάσουν αμελλητί. Ειδικά η κα. Ράικου που το είχε περισσότερο καιρό» σημείωσε η μάρτυρας.

eurokinissi

Πρόεδρος: Θέλατε να καταγγείλετε αξιόποινη πράξη ή κάτι άλλο;

Μαρτυρας: Υπάρχει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος αρχικά, και υπάρχει ενδεχόμενη υπαιτιότητα του υπουργού που δεν προέβη στην τιμολόγηση φαρμάκων. Υπήρξε ζημιά του δημοσίου, υπήρχε ο μηχανισμός του clawback. Είναι ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο ο μηχανισμός αυτός, αλλά αυτός που αποπειράται, έκανε απόπειρα φόνου… Ίσως έσωσε ο μηχανισμός τη ζημιά του Δημοσίου αλλά είχε επίδραση στους ασφαλισμένους.

Πρόεδρος: Αρα δεν μπορούμε να μιλάμε για απιστία του υπουργού…

Μάρτυρας: Επιμένω ότι έστω έμμεση ζημιά είχε το Δημόσιο και άμεση οι ασφαλισμένοι.

Πρόεδρος: Έχουμε δυο εισαγγελείς οι οποίοι φέρονται να μην έχουν κατανοήσει ότι έχουν καταγγελία αξιόποινης πράξης…

Μάρτυρας: Μας έκανε αλγεινή εντύπωση ότι η δικογραφία έφτασε με παραγεγραμμένες τις οποίες αξιώσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ