Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ειδικό Δικαστήριο: Μεθοδεύσεις των κατασκευαστών των πλυντηρίων της Novartis καταγγέλλει η πλευρά Τουλουπάκη

Τι είπε ο συνήγορός της Γ. Μαντζουράνης μετά την απόρριψη του αιτήματος νομιμότητας της σύνθεσης. Έλλειψη εννόμου συμφέροντος διέκρινε η εισαγγελέας της έδρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο: Μεθοδεύσεις των κατασκευαστών των πλυντηρίων της Novartis καταγγέλλει η πλευρά Τουλουπάκη EUROKINISSI

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο Ειδικό Δικαστήριο, με την υπεράσπιση της κυρίας Τουλουπάκη να εμπλέκει την υπόθεση Novartis παρά το γεγονός ότι η παραπομπή της δεν αφορά αυτήν.

Σαφείς αιχμές σχετικά με μεθοδεύσεις για την εμπλοκή με την υπόθεση Novartis έσπευσε να αφήσει ο συνήγορός της Γ. Μαντζουράνης στο πλαίσιο της δεύτερης συνεδρίασης του Ειδικού Δικαστηρίου μετά τη διακοπή της περασμένης Δευτέρας λόγω των ενστάσεων από τους βασικούς κατηγορούμενους, στο οποίο έχουν παραπεμφθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ειδικό Δικαστήριο

eurokinissi

Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε το αίτημα προσκομιδής εγγράφων της πλευράς Τουλουπάκη

Στην απόρριψη του αιτήματος προσκομιδής εγγράφων, που είχε υποβάλλει η πλευρά της Ελένης Τουλουπάκη, έλλειψη εννόμου συμφέροντος αφού δε συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα, προχώρησε το Ειδικό Δικαστήριο.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας Όλγας Σμυρλή είχε προτείνει να κριθεί αναρμόδιο να κρίνει τη νομιμότητα της κλήρωσης με τα οποία κληρώθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής, τα μέλη που συγκροτούν το Ειδικό Δικαστήριο.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η υπεράσπιση της Ελένης Τουλουπάκη είχε θέσει ζήτημα νομιμότητας της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου και ζητούσε να προσκομιστούν οι αναρρωτικές άδειες που πήρε τον μήνα Ιούλιο δικαστής, αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης.

Ειδικό Δικαστήριο

eurokinissi

Η εισαγγελέας τόνισε ότι η Βουλή έχει την ευθύνη για την τήρηση της νομιμότητας της κλήρωσης και το ζήτημα αυτό είναι κάτι που εκφεύγει από τον έλεγχο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ειδικό Δικαστήριο

eurokinissi

Μεθοδεύσεις των κατασκευαστών των πλυντηρίων της Novartis καταγγέλλει η πλευρά Τουλουπάκη

Βέβαια, κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο δικηγόρος της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης, ξεκαθάρισε ότι «η κυρία Τουλουπάκη δεν θα υποβάλει ένσταση σχετικής ακυρότητας της διαδικασίας. Δε θέτουμε θέμα καλής ή κακής σύστασης δικαστηρίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι αποδεδειγμένες οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι κατασκευαστές των πλυντηρίων της Novartis για να καλυφθεί ο αριθμός δέκα των δικαστών και να συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο. Μας έδωσε ωστόσο εντολή η κυρία Τουλουπάκη, να μην υποβληθεί καμία ένσταση ακυρότητας και θα εφαρμόσουμε την εντολή της. Η κυρία Τουλουπάκη επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας για να αποδειχθεί ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ