Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ειδικό Δικαστήριο: “Παρατράγουδα” με το… καλημέρα – Ενστάσεις κατέθεσαν Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

Σε διακοπή της δίκης προχώρησε η πρόεδρος, προκειμένου να εξεταστούν τα αιτήματα σχετικά με τη σύνθεση του Δικαστηρίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο: “Παρατράγουδα” με το… καλημέρα – Ενστάσεις κατέθεσαν Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη eurokinissi

Την Πέμπτη το μεσημέρι θα συνέλθει εκ νέου το Ειδικό Δικαστήριο, στο εδώλιο του οποίου βρίσκονται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόγπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθροράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ειδικό Δικαστήριο

eurokinissi

Ειδικό Δικαστήριο

eurokinissi

Με την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης, τόσο ο Γ. Μαντζουράνης, συνήγορος της κυρίας Τουλουπάκη, όσο και ο ίδιος ο κατηγορούμενος κ. Παπαγγελόπουλος έθεσαν θέμα νομιμότητας της σύνθεσης του Δικαστηρίου, επικαλούμενοι την επιλογή ενός μέλους που βάσει των κριτηρίων επιλογής – όπως ανέφεραν – δεν θα έπρεπε να περιληφθεί.

Με την έναρξη της συνεδρίασης όπως έγραψε το dikastiko.gr ο συνήγορος της κας. Τουλουπάκη έθεσε αίτημα προκειμένου να εισφερθούν έγγραφα και ζήτημα μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου. Όπως είπε το αίτημά του γίνεται προκειμένου να εισφερθεί έγγραφο σχετικά με την αναρρωτική άδεια ενός εκ των μελών του Δικαστηρίου και τη νομιμότητα τις κλήρωσης.

Ειδικό Δικαστήριο

eurokinissi

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός για το συγκεκριμένο μέλος της σύνθεσης. «Λόγω της παλιάς μου ιδιότητας και του αξιακού μου κώδικα. Δε θα εκφράσω κανένα υπαινιγμό κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, θα τονίσω όμως το γεγονός ότι κληρώθηκε 10ος. Δε στρέφομαι κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά μετά από τα όσα θα σας αποκαλύψω στη δίκη, αμφισβητώ την κλήρωση. Είναι σφόδρα πιθανό, η πλειοψηφία της Βουλής που με παρέπεμψε με πιέσεις να χρησιμοποίησε ως «άλλοθι» για την κλήρωση τον δικαστή» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ειδικό Δικαστήριο

EUROKINISSI

Ειδικό Δικαστήριο: Σε αναμονή της εισαγγελικής πρότασης

Τελικώς, σε διακοπή οδηγήθηκε το Ειδικό Δικαστήριο για την Πέμπτη προκειμένου να προτείνει η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή επί των αιτημάτων που έθεσε ο συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη, Γιαννης Μαντζουράνης και ειδικότερα προκειμένου να απαντήσει στο εάν θα ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης έγγραφο στο οποίο θα αναγράφεται αν την περίοδο της κλήρωσης, ένας δικαστής βρισκόταν σε άδεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ