Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Ειρηνοδικείο Λαυρίου: Προσωρινή διακοπή ανέγερσης ανεμογεννήτριας στο Πάνειο Όρος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειρηνοδικείο Λαυρίου: Προσωρινή διακοπή ανέγερσης ανεμογεννήτριας στο Πάνειο Όρος

Με την άμεση παρέμβαση της δημοτικών αρχών των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, αλλά και συμμετοχή του κόσμου, παρουσία της Αστυνομίας, διακόπηκαν οι εργασίες ανέγερσης της πρώτης ανεμογεννήτριας στο Πάνειο Όρος.

Της διακοπής προηγήθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αίτημα διακοπής εργασιών στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου, το οποίο αποφάσισε την προσωρινή διακοπή εργασιών μέχρι της εκδίκασης του θέματος.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου υπογράμμισε : “Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, επαγρύπνηση και ομοθυμία, ώστε να αποτραπεί η οποιαδήποτε ενέργεια που θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον του Πάνειου Όρους, ενός βουνού που αναδασώθηκε μετά τις τελευταίες πυρκαγιές στην περιοχή”.

Σημειώνεται, ότι η άδεια ανέγερσης εκδόθηκε από την ΥΔΟΜ Μαρκοπούλου στις 24 Απριλίου 2020 και άρχισαν οι εργασίες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις του κόσμου στο σημείο λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Ωστόσο η κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής και η συμμετοχή του κόσμου σταμάτησαν το έργο με την παρουσία της Αστυνομίας για αποφυγή επεισοδίων. Το δημοτικό συμβούλιο με έκτακτη συνεδρίαση και ομόφωνη απόφαση εξέφρασε την αντίθεσή του για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος και ενέκρινε να ληφθούν οι όποιες νομικές διαδικασίες και εάν χρειαστεί να οργανωθούν ευρύτερες κινητοποιήσεις με την άρση των μέτρων του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ