Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για ένταση στα δικαστήρια Βόλου με Ζ. Κωνσταντοπούλου: “Δεν δόθηκε εντολή να αφεθεί ελεύθερος πολίτης που είχε κρατηθεί”

"Όλα τα Δικαστήρια της χώρας εφαρμόζουν, πιστά, το νόμο, ανεξάρτητα από την ιδιότητα των διαδίκων ή των Δικηγόρων τους", επισημαίνεται - "Να μπει τέλος στα φαινόμενα τραμπουκισμού σε βάρος δικαστικών λειτουργών" τονίζει η μειοψηφία της ΕνΔΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για ένταση στα δικαστήρια Βόλου με Ζ. Κωνσταντοπούλου: “Δεν δόθηκε εντολή να αφεθεί ελεύθερος πολίτης που είχε κρατηθεί” (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι ουδέποτε οποιοσδήποτε Εισαγγελέας αυτής έδωσε εντολή στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, να αφεθεί ελεύθερος πολίτης, που είχε κρατηθεί, με απόφαση Προέδρου Δικαστηρίου του Βόλου. Η δήλωση της Εισαγγελίας αφορά την ένταση που προκλήθηκε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στα δικαστήρια Βόλου.

Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, όλα ξεκίνησαν όταν μετά την διακοπή της δίκη και τον ορισμό νέας ημερομηνίας – στις 16 Μαΐου -, η συνήγορος κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι δεν μπορεί εκείνη την ημερομηνία, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί αντέδρασε και φώναζε ντροπή.

Η πρόεδρος της έδρας ζήτησε να συλληφθεί ένας από τους πολίτες με την Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στην πρόεδρο να λέει ότι είναι παράνομη αυτή η εντολή. Η κα Κωνσταντοπούλου φέρεται να μπήκε μπροστά από την πρόεδρο και δεν την άφηνε να βγει από την αίθουσα.

Αναφορικά με το ανωτέρω περιστατικό, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διασαφηνίζει ότι δεν δόθηκε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο πολίτης και υπογραμμίζει ότι “όλα τα Δικαστήρια της χώρας εφαρμόζουν, πιστά, το νόμο, ανεξάρτητα από την ιδιότητα των διαδίκων ή των Δικηγόρων τους, όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση από τις Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές του Βόλου”.

Ένταση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στα δικαστήρια του Βόλου: “Υποτελές στον Μπέο το δικαστικό σύστημα”

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η κ. Κωνσταντοπούλου μετά το συμβάν στον Δήμαρχο του Βόλου, Αχ. Μπέο αλλά και εν γένει στο δικαστικό σύστημα της πόλης κατηγορώντας το ως “υπόλογο και υποτελές στη δημοτική αρχή”.

Αναλυτικά η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

“Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια των πολιτών να έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη και αυτή η προσπάθεια των πολιτών προσκρούει σε ένα δικαστικό σύστημα το οποίο είναι προφανώς και προδήλως συνδεδεμένο με την δημοτική αρχή. Υπόλογο και υποτελές στη δημοτική αρχή στον κ.  Μπέο. Το έχω καταγγείλει και μου κάνει εντύπωση ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν παρεμβαίνει, δεν παρεμβαίνει κανείς για να ελέγξει αυτές τις συνθήκες μαφίας που έχουν επιβληθεί στην πόλη και που εμποδίζουν τη δικαιοσύνη να λειτουργήσει.

Αυτά που ζήσαμε ήταν πρωτοφανή. Ένα δικαστήριο που μόνο του δήλωσε ότι έχει τεχνικά προβλήματα να κάνει τη δίκη, γιατί δεν μπορούσαν να τηρηθούν πρακτικά. Σε προηγούμενη δικάσιμο δήλωσε ότι έχει τεχνικό πρόβλημα να προβάλλει τα πειστήρια της υπόθεσης σε προ προηγούμενη δικάσιμο πάλι επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα και συνολικά έχει αναβληθεί η δίκη με υποτιθέμενα τεχνικά προβλήματα τρεις φορές.

Ο κ. Μπέος σε δημόσιες δηλώσεις του διατρανώνει ότι δεν θέλει να γίνει αυτή η δίκη και φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να του κάνουν το χατήρι. Σήμερα επιχειρήθηκε να παραποιηθούν τα πρακτικά, να εμφανιστεί ότι προβαλλόταν ένα βίντεο στο ακροατήριο ενώ το έβλεπε μόνο η πρόεδρος, ζήτησαν πολίτες να έχουν εικόνα αυτού και η πρόεδρος ζητούσε τα ονόματά τους ,παραβιάστηκε η αρχή της δημοσιότητας της διαδικασίας κατ’ επανάληψη και στο τέλος είχαμε ένα φοβερό φαινόμενο, πολλοστό σε αυτή τη δίκη η πρόεδρος να ζητά να συλληφθούν πολίτες μετά τη λύση της συνεδρίασης.

Η πρόεδρος δεν μου απαντούσε όταν τη ρώταγα γιατί δίνει παράνομες εντολές , η Εισαγγελέας δεν απαντούσε όταν τη ρώταγα γιατί ένας πολίτης κρατείται σε συνθήκες μπουντρουμιού.

Οι αστυνομικοί είναι εδώ με παράνομη εντολή. Δεν δίνονται απαντήσεις και ουσιαστικά επιχειρείται να τρομοκρατηθούν οι πολίτες. Να καταλάβουν οι πολίτες ότι δεν μπορούν να διεκδικούν δικαιοσύνη.

Απέναντι σε αυτό τον τσαμπουκά και την παρανομία θα είμαι δίπλα και με τους πολίτες. Ζητάω επισήμως γιατί ένας νεαρός κρατείται χωρίς να γνωρίζει γιατί και χωρίς να έχω πρόσβαση σε εκείνον παρά μόνο μέσα από κάγκελα και κλειδωμένη πόρτα. Κανείς αστυνομικός δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τη σύλληψη, κανείς δεν μας γνωστοποιεί τον λόγο της κράτησης”.

Ανακοίνωση της μειοψηφία της ΕνΔΕ

“Τα σημερινά επεισόδια στην αίθουσα του δικαστηρίου του Βόλου με προπηλακισμούς σε βάρος δικαστικών λειτουργών από πολίτες και δικηγόρο που επιχειρούν να παίξουν επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος των θεσμών, αποτελούν άλλον έναν κρίκο στην βαριά αλυσίδα συστηματικής απαξίωσης του κράτους δικαίου. Έχουμε φτάσει στο σημείο να παρεμποδίζονται δικαστές και εισαγγελείς να επιτελέσουν το καθήκον τους με την ανοχή της πολιτείας η οποία παρακολουθεί άπραγη την διαδικασία αποκαθήλωσης του σεβασμού στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα διαπόμπευσης και τραμπουκισμού σε βάρος δικαστικών λειτουργών την ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Η ανοχή σε τέτοια παρακμιακά φαινόμενα πρέπει να σταματήσει σήμερα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καθήκον να ανοίξει το ζήτημα καλώντας σε διαβούλευση όλους τους φορείς και να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ