Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Εισαγγελική έρευνα για την πλημμύρα στη Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Το αδίκημα που θα ερευνηθεί είναι αυτό της πλημμύρας από αμέλεια, πράξη που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για την πλημμύρα στη Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ grtimes.gr

Πλημμύρα Θεσσαλονίκη: Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις πλημμύρες στο κέντρο της πόλης, λόγω της χθεσινής σφοδρής καταιγίδας. Η έρευνα ανατέθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Αθηνά Κωνσταντινίδου να παραγγείλει έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Το αδίκημα που θα ερευνηθεί είναι αυτό της πλημμύρας από αμέλεια, πράξη που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Πλημμύρα Θεσσαλονίκη: Πάνω από 470 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική

Πλημμύρα Θεσσαλονίκη

freepik

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλείται να ερευνήσει αν υπήρξε οποιαδήποτε αμέλεια, αν υπήρξαν βουλωμένα φρεάτια, γιατί πλημμύρισε υπόγεια διάβαση στην εσωτερική περιφερειακή και γιατί υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα στο κέντρο και στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Από την έντονη βροχόπτωση, που συνοδεύτηκε κατά διαστήματα από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, πλημμύρισαν υπόγεια σπίτια και καταστήματα, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα και ακινητοποιώντας δεκάδες οχήματα σε υπόγειες διαβάσεις και κεντρικούς δρόμους, με τους οδηγούς τους να εγκλωβίζονται επί ώρες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 470 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και μεταφορές πολιτών σε ασφαλή σημεία, λόγω της ισχυρής καταιγίδας.

Πηγή:grtimes.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ