Σάββατο 01 Απριλίου 2023

Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Θ. Χειμάρα – Θα εξεταστούν συμβάσεις από τον Ιούλιο του 2019 – ΒΙΝΤΕΟ

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης. Τι ζητάει να ερευνηθεί.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Θ. Χειμάρα – Θα εξεταστούν συμβάσεις από τον Ιούλιο του 2019 – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη μπήκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας,  για αναθέσεις που φέρεται να λάμβαναν εταιρίες του από το Δημόσιο απο το 2019 και μετά , γεγονός πόυ συνιστλα ασυμβίβαστο βάσει του Συντάγματος με τυην βουλευτική ιδιότητα. Για τον πρώην βουλευτή φέρεται να ερευνάται η  τυχίον διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, ενώ για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα άτομα για απιστία.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρδάκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και  της ηθικής αυτουργίας στην απιστία καθώς και κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος, ενώ ζητά να ελεγχθούν οι επίμαχες συμβάσεις των εταιρειών οι οποίες έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Θέμης Χειμάρας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την παραίτησή του, στέλνοντας επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

«Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω» ανέφερε.

Θέμης Χειμάρας

Freepik

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα έφεραν την επιχείρησή του κυρίου Χειμάρα να έχει κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας του, συνεργασίες με δημόσιους φορείς ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούσε την αποπομπή του κάνοντας λόγο για “Πάτση Νο2 και για διασπάθιση δημόσιου χρήματος από γαλάζια στελέχη”

Θέμης Χειμάρας: Η επιστολή παραίτησης

“Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.

Θέμης Χειμάρας

Eurokinissi

Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα.

Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ