Δευτέρα 29 Μαϊου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Εισαγγελική έρευνα για τους εξορκισμούς στη Θεσσαλονίκη

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα ανέθεσε την έρευνα στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για τους εξορκισμούς στη Θεσσαλονίκη Voria gr

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι εξορκισμοί που έγιναν στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι Μέσω τελετών στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα οδήγησαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση.

Οι συγκεκριμένες τελετές διοργανώθηκαν από την «Εκκλησία των Εθνών», στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα ανέθεσε την έρευνα στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να διακριβωθεί εάν τελέστηκε διατάραξη κοινής ησυχίας, αλλά και το εάν υπήρξε παράβαση του ειδικού νόμου περί προσυλυτισμού.

Στο πρώτο στάδιο θα κληθεί να καταθέσει ο αρμόδιος του δήμου Θεσσαλονίκης που έδωσε άδεια για την εκδήλωση, θα προσκομιστούν τα καταστατικά της συγκεκριμένης εκκλησίας, η άδεια για συνάθροιση κ.α.

Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτα και ενημερώθηκε η Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, πραγματοποιήθηκαν τελετές με εξορκισμούς σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Αριστοτέλους.

Πιο συγκεκριμένα, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο, στήθηκαν η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές. Αρκετά άτομα, όπως φαίνεται και στα βίντεο συμμετείχαν στο τελετουργικό.

Η εκδήλωση και τα όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί. «Get out, get out» ακουγόταν να φωνάζει ένας εκ των διοργανωτών, μπροστά από μια γυναίκα, κατά τη διάρκεια της τελετής.

Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Αντιδρούν οι κάτοικοι της πόλης

Το ζήτημα με το τελετές σε δημόσιο χώρο προκάλεσε αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ενημέρωσαν τον δήμο Θεσσαλονίκης. Το θέμα των εξορκισμών στην Αριστοτέλους έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δρόσος Τσαβλής, ενώ ερώτηση απηύθυνε προς τη διοίκηση του δήμου και η ανεξάρτητη σύμβουλος, Ιωάννα Σπανού.

Ο κ. Τσαβλής κάλεσε τον δήμο να απαντήσει εάν η συγκεκριμένη οργάνωση είχε λάβει σχετική άδεια. «Ποιοι ήταν αυτοί, να δούμε το αίτημα που κατέθεσαν στον δήμο για να πάρουν άδεια χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος. Ποιος λοιπόν αντιδήμαρχος έδωσε την άδεια, πόσο πλήρωσαν και σε ποιον» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβλής. «Πώς ο δήμος επέτρεψε να γίνει αυτό, ενώ είχε λάβει το μήνυμα από τους κατοίκους από την πρώτη Κυριακή;», διερωτήθηκε από την πλευρά της η κ. Σπανού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ