Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Εκδήλωση για τα Τέμπη: “Είναι κρίμα να αναγκαζόμαστε να ζητάμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη” – Κεντρικοί ομιλητές η Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδης – ΒΙΝΤΕΟ

Η Μαρία Καρυστιανού κι ο Παύλος Ασλανίδης μίλησαν στην εκδήλωση «Τέμπη, Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια», για εκείνο το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου και για την ανάγκη απονομής δικαιοσύνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκδήλωση για τα Τέμπη: “Είναι κρίμα να αναγκαζόμαστε να ζητάμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη” – Κεντρικοί ομιλητές η Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδης – ΒΙΝΤΕΟ (POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση «Τέμπη, Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια», στο Ηράκλειο Κρήτης . Στους κεντρικούς ομιλητές ήταν η Μαρία Καρυστιανού κι ο Παύλος Ασλανίδης που τα παιδιά τους ήταν ανάμεσα στα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και η νομική σύμβουλος Ελεονώρα Γεωργίου.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η Μαρία Καρυστιανού, τόνισε πως «είναι κρίμα να αναγκαζόμαστε να ζητάμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ελευθερία λόγου, ελευθερία, πραγματική, ατομική ή συλλογική και όχι εισαγωγής!» ζητώντας και πάλι την απονομή δικαιοσύνης και την τιμωρία όλων των ενόχων.

Μ.Καρυστιανού: “Αξιοπρέπεια για όλους απέναντι στη ζωή και στο θάνατο”

Ανέφερε επίσης : «Αυτό που εμείς απαιτούμε είναι πλήρη συνταύτιση των πολιτών, ίσα δικαιώματα, όμοια ευκολία στην ζωή και ισότιμη πρόσβαση με τους άριστους της Βουλής σε γενετήσια δικαιώματα των ανθρώπων, όπως η ασφάλεια η ισονομία η εξασφάλιση της τροφής της υγείας, της παιδείας. Αξιοπρέπεια για όλους απέναντι στη ζωή και στο θάνατο. Πόσο κρίμα να αναγκαζόμαστε να ζητάμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ελευθερία λόγου, ελευθερία. Ανάπτυξη. Πραγματική, ατομική ή συλλογική, δική μας και όχι εισαγωγής».

Παράλληλα η κ. Καρυστιανού τόνισε πως: «Αντί να τους απασχολεί αν θα πάνε φυλακή, νοιάζονται για τα αποτελέσματα των εκλογών. Αλήθεια, όταν αποδείξουμε την ενοχή τους, πώς θα δικαιολογήσουν την ανεμπόδιστη συμμετοχή τους στις εκλογές και την παρουσία τους στη Βουλή; Αν είχαν ποτέ ανθρωπιά ή στην πορεία την έχασαν, δεν με απασχολεί! Και από τη στιγμή που έχω χάσει το παιδί μου εξαιτίας τους, είναι κάτι που δεν με αφορά να δω με συμπόνοια, κάθε άλλο. Δεν γνωρίζω αν όσοι έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ζωής μας είναι από αυτόν τον κόσμο ή πρεσβεύουν κάτι ξένο από αγάπη. Ξένο είναι σίγουρα απέναντι στα πρόσωπα των παιδιών μας. Αυτό το γνωρίζω. Δεν ξέρω, αν ξεκίνησε έτσι αυτό το κακό ή αν στην πορεία εξελίχθηκε σε τέτοιο τέρας», είπε.

“Για εμάς ο χρόνος σταμάτησε εκείνο το βράδυ”

Εκείνο το βράδυ «για εμάς ο χρόνος σταμάτησε. Οι μανάδες και πατεράδες παγώσαμε… Νεκρώθηκε μαζί με τα παιδιά μας το πιο τρυφερό κομμάτι της ψυχής μας… Μόλις αρχίσαμε να συνερχόμαστε αντιληφθήκαμε πως η καρδιές μας δεν χτυπάνε πια το ίδιο», τόνισε η κ. Μαρία Καρυστιανού κατά την διάρκεια της ομιλίας της.

Συγκλόνισε την ίδια ώρα με τα ακόλουθα λόγια η κ. Καρυστιανού, που «άγγιξαν» τις καρδιές όλων των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση: «Αν είχα λίγο χρόνο μαζί της θα τα έκανα όλα διαφορετικά… Δεν ήξερα πως της κληρονόμησα κυβερνώντες που ήταν σε θέση να την κάψουν ζωντανή. Τώρα ξέρω!».

«Ευχαριστούμε που πλέον όλη η κοινωνία τα παιδιά μας τα γνωρίζει, τα αγάπησε, δεν τα παραμέρισε, δεν τα ξέχασε!», είπε η κ. Καρυστιανού.

Παύλος Ασλανίδης: “Σιωπή να κάνετε εσείς.. εμείς θα ουρλιάζουμε”

«Ο τρόπος να δικάσεις και να συγκρίνεις και να μετρήσεις τον πόνο που εσύ ο ίδιος προκάλεσες.. εμείς απαντάμε: σιωπή να κάνετε εσείς που είστε με τους δολοφόνους .. εμείς οι υπόλοιποι θα ουρλιάζουμε», είπε νωρίτερα ο κ. Ασλανίδης.

«Ο φόβος έρχεται όταν πλησιάζει κάτι κακό ή άγνωστο. Για μας αυτό το συναίσθημα εξαντλήθηκε. Όλο το φόβο που μπορεί άνθρωπος να φανταστεί τον έζησαν τα παιδιά μας τη νύχτα της 28 Φεβρουαρίου 2023. Για μας δεν έμεινε στάλα φόβος, απέμεινε μόνο οργή που μας ωθεί και μετατρέπεται σε δύναμη ανεξάρτητη», τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ