Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα

Ουσιαστικά πλέον κρίνεται προσωρινά κρατούμενος- Η ανακρίτρια κα Σαλάππα μετά την μήνυση της συζύγου του , έκρινε πως παραβιάστηκαν οι δυο από τους 3 περιοριστικούς όρους και του δείχνει το δρόμο προς τη φυλακή - Τι ανέφερε στην απολογία του - Η κατάθεση του αστυνομικού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στις φυλακές αναμένεται να οδηγηθεί ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας , μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του στο οποίο προχώρησαν οι δικαστικές αρχές για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου αλλά και γιατί θεωρείται ύποπτος φυγής καθώς η αστυνομία ενημέρωσε ότι τον αναζητά και δεν τον βρίσκει στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση ζητήθηκε από το θύμα του αφού χθες το βράδυ έφτασαν στο σπίτι της ένας συνεργάτης της, η πρώην σύζυγος του και η μεγάλη κόρη του, ενώ την συμπεριέλαβαν σε συνομιλίες με τον ποινικολόγο παρά την απαγόρευση.

Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές. Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν επιβάλει περιοριστικούς όρους στον Απόστολο Λύτρα και τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί ήταν η υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα, η απαγόρευση να πλησιάζει με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του.

Τι ανέφερε στην απολογία του

Στη σύζυγο του Σοφία Πολυζογωπούλου αποδίδει στην απολογία του την ιδέα για πτώση από τις σκάλες ο Απόστολος Λύτρας.
«Το Σάββατο το βράδυ μεταβήκαμε σε εστιατόριο στην Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Στο εστιατόριο όπως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω που έστελνε τα μηνύματα αυτά γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζητησα να φύγουμε. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη.
Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. (…)Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά. Φτάσαμε στο σπίτι μας πρώτα όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγος μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσα από τη σκάλα».
Για τα χτυπήματα που έδωσε στη σύζυγο του ανέφερε: «Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Σας επισημαίνω ότι όταν έδωσε την κατάθεση της εγώ βρισκόμουν ήδη στο τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να τις πάρουν κατάθεση. Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρωτήσανε αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθ’ όλη τη διάρκεια που κρατούν, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων»

Η κατάθεση του αστυνομικού

Κατάθεση που επιβεβαιώνει όσα αναφέρει η Σοφία Πολυζωγοπούλου έδωσε και ο αστυνομικός που βρισκόταν εκεί για τη φύλαξή της. «Περί ώρα 21.55 προσήλθε πεζός ένας κύριος με κοστούμι, όποιος δε μας μίλησε καθόλου και πήγε να μπει μέσα στο σπίτι. Τον ρωτήσαμε ποιος είναι και τι θέλει κι εκείνος αποκρίθηκε ότι είναι συνεργάτης της οικογένειας και ότι έχει μιλήσει, υπονοώντας ότι έχει συνεννοηθεί με την κυρία Πολυζωγοπούλου . Τότε χτύπησα με το κουδούνι στο να λάβουμε οδηγίες σχετικά με το άτομο πλην όμως ουδείς αποκρίθηκε του».

Το διάστημα που ο αστυνομικός ανάμενε απάντηση από την Σοφία Πολυζωγοπούλου εμφανίστηκε η πρώην σύζυγος του 57χρονου και η μεγάλη της κόρη. «Τις ρώτησα για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ, ενημερώνοντας τους ότι δεν μπορεί να εισέλθει κάνεις την οικία. Τότε η νεαρή κοπέλα εκ των δύο μου απάντησε ότι μένει εδώ και πως έχει τα κλειδιά ενώ μου έδειξε αντίγραφο ταυτότητας που έφερε το ίδιο επίθετο με το γνωστό ποινικολόγο και της απάντησα πως εάν είναι να μπει κάποιος απ’ τους τρεις θα μπει μόνο η κοπέλα και ότι ακόμα περιμένω απάντηση από το κουδούνι για τον κύριο. Τότε με τα κλειδιά της η κοπέλα άνοιξε την αυλόπορτα για να μου αποδείξει ότι όντως κάτοικος της οικίας, λέγοντας μου άλλη μια φορά ότι θέλει να πάρει τα πράγματα της. Την στιγμή που άνοιξε η πόρτα ήρθαν και οι τρεις στον αύλειο χώρο και τους φώναξα «σας παρακαλώ περάστε έξω». Εκείνη τη στιγμή ένας κύριος μεγάλης ηλικίας όποιος βρισκόταν κι αυτό στην αυλή άρχισε να φωνάζει «γιατί τους άφησες να μπουν;»» λέει ο αστυνομικός στην κατάθεση του.

Ο ίδιος συνέχισε να δίνει εντολές αλλά ο πατέρας της 37χρονης του εξήγησε πως η μεγάλη κόρη του δικηγόρου δεν μένει σε αυτό το σπίτι. «Όταν ο κύριος αυτός μου απάντησε ότι ούτε η κοπέλα μένει εδώ και να περάσουν όλοι έξω, τότε επανέλαβα ακόμα πιο έντονα την εντολή «περάστε όλοι έξω και η νεαρή δεσποινίς». Τελικός ακολούθησαν τις οδηγίες μου, εξήλθαν της αυλής και ασφάλισαν την πόρτα και κυρίως που ήταν μέσα μου είπε να μην μπει κανείς όπως έχει δοθεί εντολή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εμφανιστεί κυρία Σοφία για να λάβω επίσημες οδηγίες».

Μόλις πατήθηκε το κουμπί πανικού, η Σοφία Πολυζωγοπούλου βγήκε από το σπίτι και τότε, όπως λέει ο αστυνομικός, ξεκίνησαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ τους. «Σας παραθέτω κάποιες από τις στιχομυθίες. «Γιατί έρχεστε στο σπίτι μου; Γιατί μου το κάνετε αυτό;» είπε η κυρία Σοφία και ο πατέρας της έλεγε «γιατί έρχεστε εδώ; Δε βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;». Οι δύο κύριες από κρίνονταν «γιατί δε μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις». Τότε η Σοφία είπε απευθυνόμενη στην μεγαλύτερη κυρία «γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ», ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από την φόρτιση. Την σήκωσα στην αγκαλιά μου και την μετέφερα εντός της αυλής και της πρόσφερα με λίγο νερό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ