Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Έκλεισε μέχρι νεωτέρας η κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά – Δεκάδες τα κρούσματα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έκλεισε μέχρι νεωτέρας η κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά – Δεκάδες τα κρούσματα

Διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία της η κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, καθώς εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα του κορονοϊού. Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για 11 κρούσματα, ωστόσο, η ΕΡΤ αναφέρει ότι έχον καταγραφεί 46 περιπτώσεις του Covid-19.

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Δεκάδες κρούσματα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θετικοί στον κορονοϊό είναι 46 εργαζόμενοι σε μονάδα επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούτων, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και των υπολοίπων εργαζομένων, καθώς την δεδομένη χρονική στιγμή που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στο εργοστάσιο απασχολούνταν 150 άτομα.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους ήταν εποχικοί που μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ