Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι τελικοί όροι διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών στις 10 Μαΐου – ΒΙΝΤΕΟ

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 8 Μαΐου με τη συμμετοχή των κομμάτων που ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο και διαθέτουν πλήρεις συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι τελικοί όροι διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών στις 10 Μαΐου – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου η τρίτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της Υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας Καλλιόπης Σπανού, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι όροι διεξαγωγής του debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε σχετικό αίτημα που απέστειλαν προς την Επιτροπή οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση και αποφασίστηκε ομόφωνα η προσθήκη μίας επιπλέον θεματικής ενότητας με θέμα τη «Νέα Γενιά».

Ως εκ τούτου η θεματολογία της τηλεοπτικής αναμέτρησης διαμορφώνεται ως εξής:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Διακομματική Επιτροπή

Eurokinissi

Debate πολιτικών αρχηγών: Νέα συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής με διευρυμένη σύνθεση

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση. Υπενθυμίζεται ότι το debate θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 9 μ.μ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 2 μ.μ. στο κτήριο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπό διευρυμένη σύνθεση, με τη συμμετοχή των κομμάτων που ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο και διαθέτουν πλήρεις συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ