Εκλογές Δικαστών – Εισαγγελέων: Οι δυο “ομάδες” που διεκδικούν την προεδρία- Τα φαβορί και οι συμμαχίες – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Στις 8 και 15 Μαΐου τα μέλη της Ένωσης Δικαστών- Εισαγγελέων κατέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν την νέα διοίκησή τους- Το ήρεμο κλίμα, η “συνένωση” των δυνάμενων της αντιπολίτευσης και το “ιστορικό” στοίχημα του Χρ. Σεβαστίδη να γίνει ο μακροβιότερος πρόεδρος της μεγαλύτερης δικαστικής συνδικαλιστικής Ένωσης.

NEWSROOM
Εκλογές Δικαστών – Εισαγγελέων: Οι δυο “ομάδες” που διεκδικούν την προεδρία- Τα φαβορί και οι συμμαχίες – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Εκλογές ΕνΔΕ: Στις κάλπες προσέρχονται μια βδομάδα μετά το Πάσχα τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της μεγαλύτερης και παλαιότερη (ιδρύθηκε το 1958) δικαστικής συνδικαλιστικής δικαστικής ένωσης που αριθμεί περίπου 2.800 μέλη.

Οι αρχαιρεσίες θα λάβουν χώρα την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 σε όλες τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων εκτός Αθηνών και Πειραιά και την επομένη Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στις τελευταίες (δηλαδή σε Αθήνα και Πειραιά).

Οι εκλογές, σε αντίθεση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, όπου τα πνεύματα ήταν εξαιρετικά οξυμένα και μάλιστα η κόντρα είχε φτάσει στο σημείο να οδηγηθεί σε ορισμό διοίκησης Πρωτοδικείου (!) , διεξάγονται σε ήρεμο κλίμα, απολύτως εναρμονισμένο με το περιβάλλον που διαβιούν οι υποψήφιοι.

Εκλογές ΕνΔΕ: Η συνένωση δυνάμεων και το “ρεκόρ”

Ουσιαστικά στις εκλογές αναμετρώνται η ομάδα του Χρ. Σεβαστίδη, δηλαδή του προέδρου της Ένωσης , δηλαδή του Προέδρου της Ενωσης εδώ και 6 χρόνια (2 θητείες με το Ενωτικό προεδρείο και μετά την αποχώρηση Τ. Λυμπερόπουλου και Νικ. Σαλάτα  με τους συνεργάτες την τρίτη θητεία) και η ενωμένη πλέον σημερινή αντιπολίτευση, υπό την πρώην πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη που κατάφερε να συνενώσει τις δυνάμεις όλων των μέχρι σήμερα παρατάξεων και να παρατάξει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

dikastiko

Ο Χρ. Σεβαστίδης, που έχει καταφέρει να κερδίσει 3 εκλογικές αναμετρήσεις και είναι πρόεδρος από το 2016, αν καταφέρει να επανεκλεγεί θα αποτελέσει τον μακροβιότερο πρόεδρο της δικαστικής Ένωσης.

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Οι 8 υποψήφιοι είναι :

ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Εφέτης Αθηνών

ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Εφέτης Αθηνών

ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης

ΝΤΟΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Εφέτης Λάρισας

ΜΑΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας

ΤΣΕΦΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Πρόεδρος Πρωτοδικών Αιγίου

ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών

ΚΩΣΤΑ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΕΦΗ)

Ειρηνοδίκης Θεσσαλονίκης

Η πρωην προέδρος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σήμερα Μαργαρίτα Στενιώτη, κατάφερε να συνενώσει ουσιαστικά όλες τις διαφορετικές παρατάξεις σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο , απέναντι στην ομάδα Σεβαστίδη.

Οι υποψήφιοι ειναι:

ΣΤΕΝΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Εφέτης Αθηνών

ΒΕΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

Ειρηνοδίκης Αθηνών

ΒΕΡΓΩΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών

ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εφέτης Αθηνών

ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης

ΚΩΝΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εφέτης Λάρισας

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ)

Εφέτης Θεσσαλονίκης

ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών

Δείτε το εκλογικό φυλλάδιο της Δικαστικής Πρωτοβουλίας – Δικαστικής Συνεργασίας

(Προς διευκόλυνση της συνεργασίας το εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. Μάνος Φωτάκης, Ειρηνοδίκης Αθηνών, κατέρχεται ως υποψήφιος στην Εξελεγκτική Επιτροπή της Ένωσης.

Στη διακήρυξη συνεργασίας αναφέρεται πως “το τελευταίο, όμως, χρονικό διάστημα, βιώνουμε την απαξίωση της Ένωσης, την χρησιμοποίησή της ως μηχανισμό εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών και προώθησης κομματικών θέσεων, που αντιστρατεύονται τους σκοπούς της. Βιώνουμε καταστάσεις αυταρχικής και καθεστωτικής διοίκησης, φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης, δημιουργίας κλίματος διχασμού και διαίρεσης μεταξύ μας ενώ τα πραγματικά προβλήματα της Δικαιοσύνης συσσωρεύονται, χωρίς το στοιχειώδες ενδιαφέρον για την επίλυσή τους.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία μας για την εκτροπή της Ένωσης από τους καταστατικούς σκοπούς της μας οδήγησε σε συνεργασία και συμπόρευση με σκοπό την αποκατάσταση του τρωθέντος Κύρους της Ένωσής μας και κατ’ επέκταση της Δικαιοσύνης.

Η σημερινή μας διακήρυξη είναι μία διακήρυξη, που θεωρούμε ότι εκφράζει τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις όλων των μελών μας και καθοδηγεί την πορεία προς μια νέα, αναγεννημένη, δημοκρατική Ένωση, μία Ένωση που θα ανήκει στα μέλη της”.

Εκλογές ΕνΔΕ: Οι ειρηνοδίκες

Στις εκλογές κατέρχονται επίσης οι:

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Πταισματοδίκης Πατρών

ΒΑΣΤΑΡΟΥΧΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δόκιμος Ειρηνοδίκης Καλύμνου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Ως υποψήφιος κατέρχεται και ο προεδρος Εφετών Χρ. Νάστας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Το ψηφοδέλτιο

Οι υποψήφιοι εκτίθενται σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο σύμφωνα με το καταστατικό της Ενωσης, σύμφωνα με την ανακοινωση, “κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας, ανακηρύχθηκαν για τις αρχαιρεσίες στις 8 και 15 Μαΐου 2022 ως υποψήφιοι οι παρακάτω:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ