Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία ο Γιώργος Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Γιώργος Παπανδρέου: Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου ανακοίνωσε και επίσημα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η δήλωση του κ. Παπανδρέου:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή». Εκλογές ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου

Νωρίτερα, όπως έγραψε το dikastiko.gr, o κ. Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη γεννηματά και την ενημέρωσε για την απόφαση του να είναι υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος. Η Φώφη Γεννηματά του ευχήθηκε καλή επιτυχία όπως και σε όλους τους υποψήφιους.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια πραγματοποίησε σύσκεψη στο Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου.

Ο κ.Παπανδρέου φέρεται να συγκέντρωσε πάνω από 80 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής επιλέγοντας την μία από τις δύο εναλλακτικές που είχε βάσει καταστατικού. Για τη δεύτερη εναλλακτική, τη συλλογή δηλαδή 5.000 υπογραφών από μέλη του κόμματος, «δεν υπήρχε χρόνος».

Υπενθυμίζεται ότι υποψηφιότητα έχουν θέσει οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Χρηστίδης οι οποίοι μέχρι στιγμής δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στην κούρσα για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ