Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Εκτενές ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το dikastiko.gr για τη δεύτερη ημέρα των εκλογών στον ΔΣΑ

Το παρών έδωσε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, καθώς και γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκτενές ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το dikastiko.gr για τη δεύτερη ημέρα των εκλογών στον ΔΣΑ

Εκλογές δικηγόρων: Έκλεισαν στις 19:00 οι κάλπες για τις εκλογές των δικηγορικών συλλόγων όπου οι δικηγόροι ψήφιζαν για την ανάδειξη νέων προέδρων και νέων μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους.

Οι επαναληπτικές εκλογές (δεύτερος γύρος) θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου στους Συλλόγους που στον πρώτο γύρο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει κανένας υποψήφιος πρόεδρος το 50 συν 1 των ψήφων.

Ο συνολικός πανελλαδικός αριθμός των δικηγόρων που έχουν δικαίωμα ψήφου ανέρχεται στους 44.856. Στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, τον μεγαλύτερο της χώρας, δικαίωμα ψήφου έχουν 23.427 δικηγόροι, στη Θεσσαλονίκη 6.453, στον Πειραιά 2.298, στο Ηράκλειο της Κρήτης 802, στη Λάρισα 751, στην Πάτρα 748, στον Βόλο 564 κ.λπ.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας ανέρχονται στους 129 (οι 43 σύλλογοι έχουν ήδη νέο πρόεδρο όπως έγραψε το dikastiko.gr), οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι 86 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.280

Στις εκλογές της Αθήνας συμμετέχουν 7 συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, 4 συνδυασμοί χωρίς πρόεδρο και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος, που είναι ο απερχόμενος σήμερα πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός. Ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων ανέρχεται στους 288.

Όσον αφορά τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τον μεγαλύτερο Σύλλογο της χώρας, η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε σε μάχη. Από νωρίς οι υποψήφιοι και οι δικηγόροι που έφτασαν για να ψηφίσουν, βρίσκονταν έξω από το σημείο όπου διεξάγονταν η διαδικασία. Το παρών έδωσε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, καθώς και γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Δείτε φωτορεπορτάζ του dikastiko.gr:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ