Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Εκτός εκλογών το κόμμα Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου: Ο Άρειος Πάγος απέκλεισε τη συμμετοχή μετά από προσφυγή για “κλοπή” σήματος και ονόματος – ΒΙΝΤΕΟ

Κατατέθηκε σε βάρος του σχηματισμού από το κόμμα “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ”, το οποίο δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκτός εκλογών το κόμμα Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου: Ο Άρειος Πάγος απέκλεισε τη συμμετοχή μετά από προσφυγή για “κλοπή” σήματος και ονόματος – ΒΙΝΤΕΟ dikastiko.gr

Εκτός της προεκλογικής κούρσας φαίνεται πως τίθεται το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου – Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, καθώς το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, απέρριψε τη συμμετοχή τους μετά από προσφυγές που αφορούσαν στο σύμβολο και την επωνυμία τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος της Πατριωτικής Ένωσης είχε κατατεθεί προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» – ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος και Εμφιετζόγλου «έκλεψαν» το όνομα.

Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

eurokinissi

Εκτός εκλογών το κόμμα Μπογδάνου Εμφιετζόγλου

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προφεύγον κόμμα. Για την εξέλιξη ενημερώθηκε τόσο ο κ. Εμφιετζόγλου όσο και ο κ. Μπογδάνος, οι οποίοι υπέβαλαν εντός της ημέρας υπομνήματα, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να πείσουν, ότι η επωνυμία τους ανήκε και δεν είχε καταχωρηθεί σε άλλους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Την ίδια ώρα υπό εξέταση βρίσκεται το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου που έχει ήδη καταθέσει το σχετικό φάκελο υποψηφιότητας και το όνομά του είχε εμπλακεί στις μεθοδεύσεις προκειμένου ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης να κατέλθει στις εκλογές.

Όπως έχει γράψει το dikastiko.gr, το Α1 Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα προχωρήσει στην ανακήρυξη των κομμάτων και των συνδυασμών κομμάτων το βράδυ της  ερχόμενης Τρίτης 2 Μαΐου 2023, οπότε και θα ανακοινωθεί ποια κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 50 που έχουν καταθέσει συμμετοχή στις εκλογές έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις να συμμετάσχουν και ποια δεν τηρούν το γράμμα του νόμου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ