Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα στο Ρέθυμνο – Δύο τραυματίες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Λιμενικό προκειμένου να μεταφερθούν πλωτά μέσα ώστε να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που απαιτηθεί νέα εκκένωση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα στο Ρέθυμνο – Δύο τραυματίες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ cretalive.gr

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Ρέθυμνο. Οι φλόγες καίνε στο Ροδάκινο και μεταξύ Ορνέ και Κρύας Βρύσης με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη για να τις περιορίσουν.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το δεύτερο μέτωπο που ξεκίνησε από την Κρύα Βρύση και πέρασε στην Ορνέ έφτασε πλέον στις Μέλαμπες έχοντας θέσει σε πλήρη συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ήδη το χωριό έχει αρχίσει να εκκενώνεται, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν σχετικό μήνυμα από το 112. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δύο άτομα κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που καίει αδιάκοπα από το πρωί μεγάλες εκτάσεις γης.

Την ίδια ώρα, πολλοί κάτοικοι καλούν τις αρχές ζητώντας οδηγίες για την εκκένωση. Έτσι, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι ασφαλές να απομακρύνεται ο κόσμος με κατεύθυνση προς την Κρύα Βρύση.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το πύρινο μέτωπο λόγω και της φοράς των ανέμων ενδέχεται να κινηθεί προς την Αγία Γαλήνη.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει κλείσει ο δρόμος Αγία Γαλήνη – Σπήλι.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Λιμενικό προκειμένου να μεταφερθούν στην Αγία Γαλήνη πλωτά μέσα, ώστε να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που απαιτηθεί εκκένωση και του εκεί οικισμού. Εξάλλου, σκάφη που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλακιά, λόγω της πυρκαγιάς στο Ροδάκινο μετακινούνται προς την Αγία Γαλήνη.

Πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη, μαζί με εθελοντές και με τη συνδρομή των ΟΤΑ που διαθέτουν οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.

Στην περιοχή μάλιστα έχει οργανωθεί Συντονιστικό Κέντρο για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της κρίσης, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή πυροσβεστικών δυνάμεων και εναέριων μέσων και από άλλες περιοχές της χώρας.

Και στα δύο πύρινα μέτωπα καταβάλλονταν από το μεσημέρι προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών και από αέρος, καθώς ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν στα Canadair να συμμετάσχουν στην επιχείρηση πυρόσβεσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ