Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2025

Εκτός Eurobasket η Σερβία – Την απέκλεισε η Φινλανδία

Οι Φινλανδοί θ' αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του Γαλλία-Γεωργία στα προημιτελικά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκτός Eurobasket η Σερβία – Την απέκλεισε η Φινλανδία EUROKINISSI

Η Φινλανδία απέκλεισε χθες την ομάδα-φαβορί για το Ευρωμπάσκετ 2025, Σερβία, με 92-86, στη φάση των «16» και προκρίθηκε για δεύτερο διαδοχικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις οκτώ καλύτερες ομάδες.

Οι Φινλανδοί θ’ αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του Γαλλία-Γεωργία στα προημιτελικά, την Τετάρτη (10/9) στις 21:00.

Ο πάουερ φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ, Λάουρι Μάρκανεν, ήταν ο στυλοβάτης της τεράστιας νίκης-πρόκρισης με 29 πόντους (έστω και με 1/9 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 ασίστ.

Όμως, στο τέλος, την «υπογραφή» τους έβαλαν ο Έλιας Βάλτονεν με διαδοχικά τρίποντα στα κρίσιμα τελευταία λεπτά της 4ης περιόδους και 13 συνολικά (3/7 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο 18χρονος Μίκα Μούρινεν που είχε μπει εντυπωσιακά στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, με δύο τρίποντα. Ο Μίκαελ Γιάντουνεν πρόσθεσε 15 πόντους, ενώ καθοριστικός ήταν και ο Μάιρο Λιτλ, με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Από τη Σερβία ο Νίκολα Γιόκιτς τελείωσε το ματς με 33 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-28, 48-44, 66-68, 86-92

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ